Русиjа:Србиjа увучена у нелегалну трговину jабука и поврћа? | Жиг Инфо

Русиjа:Србиjа увучена у нелегалну трговину jабука и поврћа?

Руско тело за надзор увоза пољопривредних производа „Роселкознадзор“ саопштило jе да jе забринуто због значаjног повећања извоза jабука из Србиjе и предложило jе да се по том питању одрже консултациjе

Руско тело за надзор увоза пољопривредних производа „Роселкознадзор“ саопштило jе да jе забринуто због значаjног повећања извоза jабука из Србиjе и предложило jе да се по том питању одрже консултациjе.

„Tоком анализе количина производа коjи долазе у Русиjу из Србиjе, уочен jе знатан пораст количина jабуке. Због тога, Роселкознадзор jе затражио од надлежних српских власти да се одрже консултациjе и да информациjа о производњи jабука у Србиjи и реекспорту jабука произведених у трећим земљама“, обjавило jе то тело на свом веб саjту.

У jануару ове године, Роселкознадзор jе саопштио да сумња да jе Србиjа увучена у нелегалну трговину jабука, крушки, купуса и поврћа, пренела jе руска агенциjа Tасс.

Mосква и Београд су се тада договорили да потпишу билатерални документ коjи „регулише акциjе српске стране у обезбеђењу безбедности снабдевања поврћем руског тржишта“.

Србиjа, дугогодишњи руски савезник, наводи агенциjа Tасс, ниjе на листи земаља коjима jе Mосква у августу завела ембарго на извоз у Русиjу, као одговор на санкциjе EУ Русиjи због Украjине.

Oткако jе обjављен руски ембарго, увоз jабука из Србиjе у Русиjу jе порастао за 48 одсто, на 118.000 тона, према рускоj федералноj царинскоj служби а вредност jе порасла за 82 одсто, на 98 милиона долара.

Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

(ВИДЕО) НОВИ НАДИН ГАФ: Мацури само Вучић у глави! Ево како је назвала београдски булевар!

Непуна два сата након што је шокирала гледаоце јутарњег програма јавног сервиса, назвавши улицу Господара Вучића улицом Господара Александра Вучића, портпаролка Хитне помоћи направила је ...