Сара Видак осуђена на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЗАТВОРА због напада на судију | Жиг Инфо

Сара Видак осуђена на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЗАТВОРА због напада на судију

Сара Видак осуђена је данас на четири месеца затвора због напада на судију Јелену Станишић у Котору. Она је оптужена за напад на службено лице у вршењу службене дужности. Ову одлуку донео је Основни суд у Котору.

Како подносе подгоричке Вијести, Видак је одлуком суда укинут притвор до правоснажности пресуде.

Сарина мајка, Оливера Видак, данас је у сведочењу пред Основним судом у Котору истакла да им се суткиња обраћала непријатним тоном и понављала како она није надлежна за њихов случај.

Оливера Видак је навела да је суткиња њену ћерку ухватила за руку, као и да је њу одгурнула.

– Када је Сара упитала „одакле Вам право да ме дирате“ тек тада је Станишић повикала да је нападута – изјавила је старија Видак.

Majka Sare Vidak

Она је пред судијом Момирком Тешић рекла да је Станишић саму себе штипала, што је, тврди видио њен малолетни син који је седео у ходнику.

Пред судом је говорио и момак Саре Видак, Стеван Прпа, који је такође тврдио да је суткиња Станишић ухватила Сару за руку, као и да је полицајац гурао њену мајку Оливеру Видак.

И он је у свом исказу истакао да је Сарин брат у једном моменту повикао да суткиња Станишић сама себе гребе и штипа.

Sara Vidak

Прочитан је и извештај вештака медицинске струке у којем се наводи да су код Станишић констатоване огреботине и црвенило у пределу десног ручног зглоба што је могло настати од стезања и гребања ноктима, а констатована је и психичка реакција на стрес.

Адвокат оптужене Видак Срђан Љешковић рекао је да није наложено узимање ткива испод ноктију његове клијенткиње како би се видјело да ли одговара налазу, а повреде Станишић нису ни фотографисане.

Студира два факултета

Сара Видак је иначе студенкиња два факултета у Београду, студира на Факултету за цивилно ваздухопловство на Мегатренду и на ФЕФ-а. Рођена је 14. новембра 1997. године у Београду, завршила је Британску школу у Анталији.

Све време школовања била је одличан ђак.

Девојка иначе живи на релацији Канада-Турска-Србија и успешно је савладала говор чак три страна језика, а активно се бави и спортом.

Сара је иначе унука светског првака у падобранству, пилота Бранка Ковачевића, ћерка награђиваног филмског уметника и пилота Александра Видака, али и унука џез композитора Душана Видака и Радмиле Видак, професорке српског језика и књижевности и носиоца награде „Радмила Видак“ за неговање српског језика.

Са случајем хапшења младе Београђанке упознати су и наше Министарство спољних послова, а Амбасада у Подгорици је понудила сву неопходну помоћ. Такође је обавештено и дипломатско представништво Канаде, јер Сара има и њихово држављанство.

Блиц , Вијести

Коментари

Коментари


Препоручујемо