САРА ВИДАК СЕ ВРАТИЛА У СРБИЈУ Након што је изашла из затвора, Београђанка се са породицом вратила кући | Жиг Инфо

САРА ВИДАК СЕ ВРАТИЛА У СРБИЈУ Након што је изашла из затвора, Београђанка се са породицом вратила кући

Сара Видак, 20-годишња студенткиња из Београда коју је суд у Котору осудио на четири месеца затвора због наводног напада да суткињу за прекршаје Јелену Станишић, после 23 дана притвора и трауме коју је преживљавала, ноћас се са породицом вратила у Србију.

– Колико сам упознат ноћас су прешли границу, али се још нисам чуо са њима – рекао је за „Блиц“ Сарин бранилац, адвокат Срђан Љешковић.

Држављанка Србије осуђена је јуче пред Основним судом у Котору, а пуштена је на слободу до правоснажности пресуде.

После пуштања из притвора Сара је за медије изјавила да је пресрећна, али да и даље није свесна да је тежак период иза ње и да коначно, после три недеље проведене у ћелији, може да буде с породицом.

– Не могу да кажем шта осећам тренутно, пресрећна сам, али сам у исто време и у шоку. Осећања су ми потпуно помешана, не могу да поверујем да сам изашла и да могу да загрлим своје најмилије – рекла је Сара Видак по напуштању зграде которског суда, у коме јој је 31. августа почело суђење.

Дачић: Најважžније да је Сара на слободи

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је најважније да је држављанка Србије Сара Видак пуштена из притвора у Црној Гори и да ће моћи да се брани са слободе.

Министар каже да се конзуларна представништва укључују и помажу када им се српски држављани обрате за помоћ.

„Чак сам и ја лично разговарао са мајком Саре Видак“, рекао је Дачић за ТВ Прва.

А. Ж. А.   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо