САЗНАЈЕМО Срушио се војни авион код Шапца, погинуо пилот | Жиг Инфо

САЗНАЈЕМО Срушио се војни авион код Шапца, погинуо пилот

Војни авион „Галеб 4“ срушио се јутрос око 10.30 сати на подручју села Слатина код Шапца, а један пилот је погинуо, сазнаје „Блиц“. Према информацијама Министарства одбране, ради се о авиону за обуку пилота.

У авиону су била два пилота, речено је „Блицу“ у Министарству одбране, као и да је у току потрага за њима.

Vojni helikopetri nadleću mesto pada aviona Galeb 4

Место несреће надлећу војни хеликоптери, а новинарима и мештанима није дозвољен приступ на километар од тог места.

Avion se srušio u blizini kuća, ali srećom niko od meštana nije stradao

Школско-борбени авион „Супер галеб Г-4“, двосед, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, срушио се данас око 10.30 часова у рејону села Слатина, општина Уб, током извођења редовне летачке обуке“, саопштило је Министарство.

Са екипом за трагање и спасавање, на лице места отишао је и командант РВ и ПВО генерал-мајор Ранко Живак. На место несреће отићи ће и премијер и изабрани председник Александар Вучић.

Како незванично сазнајемо, авион је раније јутрос у једном тренутку само нестао са радара.

Три екипе хитне помоћи из Шапца упућене су на лице места и даље се тамо налазе, а полиција обезбеђује место. Такође, на лице места упутили су се и представници Војске Србије.

Авион је пао у близини куће Милете Младеновића, и ту је настао огроман кратер.

Према речима очевидаца војни авион је пао у близни помоћних објеката што је изазвало страх мештана међу којима, како кажу, нема повређених.

Очевици су рекли да је авион ниско прелетео преко села Варна.

Авион Галеб 4 (Г-4 супер галеб) је домаћи школско-борбени авион с турбомлазним мотором, намењен за прелазно школовање пилота. Секундарна му је борбена намена за дејство против циљева на земљи.

С. Бечејић , Л. Гедошевић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ПИСМО ДЕДА МРАЗУ!

ПИСМО ДЕДА МРАЗУ   Драги Деда Мразе прво да ти се захвалим што си ми испунио жеље од прошле године,постао сам највећи увлакач,то што ме ...