Шешељ неће доставити лекарске налазе ни властима ни Хагу | Жиг Инфо

Шешељ неће доставити лекарске налазе ни властима ни Хагу

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да неће доставити никакав лекарски извештај о свом здравственом стању Хашком трибуналу и режиму у Србији.

„Члановима лекарског конзилијума забранио сам да дају било какве извештаје властима у Србији и Хашком трибуналу о мом здравственом стању. Они могу да кажу новинарима све што желе, али властима у Србији и званичницима Трибунала ништа“, рекао је Шешељ за дневни лист „Политика“ од среде.

Упитан да ли сматра да је захтев за његовим повратком у притвор вид кажњавања Владе Србије због тога што неће да уведе санкције Русији и планира са њом заједничке војне вежбе или због говора премијера Александра Вучића поводом годишњице НАТО бомбардовања, лидер радикала казао је да то није због тих разлога.

Према његовим речима, Вучић „стално покушава да себе стави у први план и то ради преко свих медија под својом контролом“.

„Тек његов говор пред Генералштабом нема никакве везе са захтевом Хашког трибунала и мојим евентуалним хапшењем“, рекао је Шешељ уз оцену да је председнику Владе циљ „да ја што пре изађем из Србије како би се обрачунао са Српском радикалном странком“.

Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Carina zaplenila 22.000 čokoladnih jaja!

Prekršaj je otkriven prilikom pregleda kamiona novopazarskih registarskih oznaka, koji je iz Turske dovezao robu za domaću firmu koja se bavi uvozom i distribucijom konditorskih ...