„СЕСТРА МУ ЈЕ РЕКЛА ДА СЕ УМИРИ“ Пацијент Клиничког центра завршио на поду, син затекао ужасну сцену, ИСТРАГА У БОЛНИЦИ | Жиг Инфо

„СЕСТРА МУ ЈЕ РЕКЛА ДА СЕ УМИРИ“ Пацијент Клиничког центра завршио на поду, син затекао ужасну сцену, ИСТРАГА У БОЛНИЦИ

Фотографија пацијента нишког Клиничког центра како лежи на поду узнемирила је јавност, након што је његов син Братислав С. усликао у недељу поподне објавио на свом фејсбук профилу уз коментар „Ово мој отац, човек који умире на поду новог Клиничког центра, шта да радим, коме да се жалим?“.

Како се сазнаје, пацијент тежак око 130 килограма сам је испао из кревета и медицинска сестра није могла ништа друго да учини осим да му помогне да се не повреди приликом пада. Наводно, након тога отишла је по помоћ, јер није могла сама ни да га подигне са пода, у том тренуку је наишао његов син и усликао је оца како лежи на поду.

Пацијентов син Братислав С. није одговарао на поруке које му је редакција упутила, а с обзиром на то да пацијент лежи на одељењу полуинтензивне неге Клинике зе кардиовасклуларне болести посете и разговори нису примерени, па ни са њим нисмо разговарали о инциденту.

Управа Клиничког центра Ниш је саопштила да су одмах обавештене све надлежне службе и да је наређена унутрашња контрола, као и хитни унутрашњи надзор рада дежурних медицинских сестара и техничара. Они објашњавају да је пацијент склизнуо са кревета и да медицинска сестра није могла да га задржи.

– Дежурно медицинско особље Клинике за кардиоваскуларне болести је, одмах након збрињавања лежећег пацијента, који је склизнуо с кревета нежељени догађај, одмах пријавило руководству Клинике и надлежнима у Управи КЦ Ниш. Након четворочасовног поступка утврђено је да је медицинска сестра обавестила дежурног лекара, специјалисту кардиолога и Службу обезбеђења КЦ Ниш и све евидентирала у Свеску нежељених догађаја, која по Закону мора постојати у сваком здравственом центру – наводи Клинички центар.

KC Niš

Како се истиче, пацијент је био „видно узнемирен у постељи“ и није се обазирао на молбе дежурне медицинске сестре да се умири, како не би испао из кревета. Према њиховим речима, сестра је била у соби када је до инцидента дошло.

– Дежурна медицинска сестра је једино успела да му обезбеди “безбедан пад на подну површину”. Након тога је отишла да обавести дежурног лекара и Службу обезбеђења како би јој помогли при подизању и враћању пацијента у болничку постељу, наводи се у саопштењу.

Уколико буду утврђени пропусти у раду и лечењу пацијента, против свих одговорних ће бити предузете, Законом и нормативним актима Установе, предвиђене дисциплинске мере, објашњавају у Клиничком центру.

И. Анђелковић  Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Сад „запело“ на дозволама

Изградња ОШ „Никола Тесла“ у Лештанима још није почела. Родитељи протестовали у дворишту образовне установе ШКОЛАРЦИ из Основне школе „Никола Тесла“ из Лештана нову школску ...