Сиријац шутиран у Мађарској постао тренер у Шпанији | Жиг Инфо

Сиријац шутиран у Мађарској постао тренер у Шпанији

Шпанска школа за фудбалске тренере саопштила је да је запослила сиријског избеглицу Осаму Абдула Мохсена, који се нашао у светским насловима када га је мађарска новинарка саплела док је бежао са сином у наручју.

Осама Абдул Мохсен са сином на путу ка Шпанији: Осмех на лицу и нада у бољи живот

Мохсен, који је бивши менаџер сиријског прволигаша Ал Форува, треба да добије посао у школи за тренере ЦЕНАФЕ, у предграђу Хетафеа.

„Ми смо национална тенерска школа, па смо одлучили да помогнемо колеги тренеру“, рекао је директор школе Мигел Анхел Галан за радио, пошто је на медијима чуо које је Мохсен пофесије.

Мохсен ће доћи са двоје своје деце, док ће његова супруга са још двоје деце стићи касније.

„Они ће добити најважније ствари: стан, храну, одећу и посао“, казао је Галан, који је рекао да је један колега из школе који говори арапски отпутовао у Немачку да доведе Мохсена у Шпанију.

Видео снимци показали су новинарку Петру Ласло која саплиће Мохсена на траву, док је трчао са својим сином Заидом у рукама, близу мађарско-српске границе, што је изазвало огорчење јавностиширом Европе. Она је отпуштена са ТВ канала за који је радила.

Тањуг/Вести онлине

Коментари

Коментари


Препоручујемо

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ЗА САХРАНУ БЕБЕ ОД МАЈКЕ УЗЕЛА 50 ЕВРА: Да ли је ово највећи грех који може да се почини?

Тро­шко­ве са­хра­не мр­тво­ро­ђе­них бе­ба сно­си бол­ни­ца и род­би­на ни­је ду­жна да по том осно­ву из­вр­ша­ва би­ло ка­кву на­док­на­ду, истичу медији о овом случају у Беранима ...