СКАНДАЛ НА ГРАНИЦИ Сниматељка шутира и саплиће избеглице док беже од полиције | Жиг Инфо

СКАНДАЛ НА ГРАНИЦИ Сниматељка шутира и саплиће избеглице док беже од полиције

Сниматељка мађарске телевизије, коју су медији идентификовали као Петру Ласло, трипут је напала избеглице док су покушавале да пробију полицијски кордон код прихватног центра у месту Реске, на граници са Србијом. Саплела је човека с дететом у наручју и шутнула девојчицу и младића.

На снимку мађарске телевизије Н1ТВ види се како, након што је сниматељка саплела човека са дететом, полицијци стижу до њих и хватају их.

На другом снимку се види како сниматељка шутира једног младића, а затим и девојчицу.

Сниматељка је после серије инцидената добила отказ, пренео је РТС а то је на свом Фејсбук профилу потврдио и главни уредник мађарске Н1ТВ Саболч Кисберк.

– Једна колегиница са Н1ТВ се данас понела на неприхватљив начин у прихватном центру Реске – саопштио је Кисберк на Фејсбуку, додајући да је њен уговор о запослењу од данас поништен и да Н1ТВ ту ствар сматра окончаном.

Мигранти су из прихватног центра Реске покушали да се врате у Србију, али их је мађарска полиција спречила у томе.

Сниматељка је, наводно, добила отказ: Тренутак када шутира оца с дететом

Многи од њих спавали у пољу, под ведрим небом, у хладним ноћима и надали су се да ће бити превезени у центар за регистрацију, преноси АП.

Избеглицама, међу којима је и много породица са децом, хуманитарне организације су делиле храну, пиће и средства за хигијену. Они су им уручили топлу одећу и ћебад, како би лакше пребродили хладне ноћи.

Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ОТВОРЕНО ПИСМО ДИРЕКТОРУ ЈКП СЕЧАЊ.

Отворено писмо директору ЈКП Сечањ. Поштовани господине Вилићу. Ево сведоци смо да већ дуже време искључујете воду становницима општине Сечањ због дуговања. Грађани општине Сечањ ...