Скоро 100 парова изговорило „да“ на Колективном венчању | Жиг Инфо

Скоро 100 парова изговорило „да“ на Колективном венчању

Скоро 100 парова стало је на „луди камен“ на Колективном венчању испред Старог двора у Београду

Скоро 100 парова стало је данас на „луди камен“ на Колективном венчању испред Старог двора у Београду.

Младенци су од хотела „Москва“ дошли испред Старог двора праћени музиком оркестра, а затим су пред матичарком, готово у глас изговорили судбоносно „да“ и заплесали валцер.

Честитке и срећу у заједничком животу пожелео им је и заменик градоначелника Андреја Младеновић који је поручио да је породица основ нашег душтва и да морамо да чувамо и негујемо породицу.

„Сви који данас ступају у брак дају дивну поруку да треба да чувамо породицу, али и да треба да помогнемо паровима који се венчавају, посебно младима“, рекао је Младеновић.

У том смислу, он је подсетио да је Град изашао у сусрет Београђанима који ће ове године добити принове, па ће све породиље, након ребаланса буџета, добити једнократну помоћ од 10.000 динара.

„То је симболично, али сви морамо да покажемо да желимо да помогнемо да се деца рађају, да нас буде што више и да на тај начин људима који ступају у брак честитамо и помогнемо“, рекао је Младеновић.

Прво Колективно венчање одржано је 1999. године, за време НАТО бомбардовања и од тада се организује једном годишње, увек у мају.

„То је био симбол отпора у том тренутку – да се велики број парова венча у главом граду и да на тај начин покажемо да у Србији живот не може да замре ни када се она бомбардује“, рекао је Младеновић.

Традиција се наставила, и данас је Колективно венчање одржано 19. пут.

Град Београд је подржава отварањем Старог двора и пружањем домаћинства, како би тај свечани дан био још лепши, додао је Младеновић.

Сваки пар, како је раније најављено, добиће поклон од спонзора, а најсрећнији ће у наградној игри освојити и једно од путовања, у Врњачку или Куршумлијску бању.

Циљ колективног венчања је промовисање брачне заједнице, али и обогаћење културног и туристичког и садржаја Београда.

Танјуг/Новости

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо