СКРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ СА ДРЖАВНОГ КРИМИНАЛА: Стефановић “истражује” ОЕБС због изјаве о Савамали | Жиг Инфо

СКРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ СА ДРЖАВНОГ КРИМИНАЛА: Стефановић “истражује” ОЕБС због изјаве о Савамали

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас поводом оцена представника ОЕБС-а о случају Савамала да ће од те организације тражити објашњење зашто се “грубо меша у унутрашње ствари Србије”.

– Веома сам непријатно изненадјен и тражићу објашњење да ли је то званични став ОЕБС-а, а ако није тражићу извињење и демант, рекао је новинарима Стефановић коментаришући изјаву представника ОЕБС-а да би поступање полиције у случају Савамала у априлу требало да брине све грађане.

Како су пренели медији, виши саветник при ОЕБС-у у Србији Маурицио Салустро је јуче на радионици посвећеној контроли рада полиције рекао да “постоје необориви докази да је поступање полиције било намерно и планирано”.

– Да оставимо по страни шта су урадили комуналци те ноћи, али проблем је шта је полиција урадила, односно, шта полиција није урадила. Ако прочитате тај извештај и ако је тачно то што пише постоје необориви докази да је поступање полиције намерно, не само намерно него и планирано на веома високом нивоу јер у супротном не би било могуће, казао је Салустро, а пренели медији.

Стефановић је данас рекао да је изненађен јер се на тај начин ОЕБС брутално умешао у унутрашње ствари Србије на начин да не поштује ни тужилачку истрагу ни судски поступак који није окончан.

Стефановић је додао да ће када добије одговор од ОЕБС-а упутити званичан допис председнику Владе Србије Александру Вучић шта су наредни кораци МУП-а.

Упитан да прокоментарише зашто МУП није доставио извештај унутрашње контроле омбудсману у вези са Савамалом Стефановић је казао да ће МУП тај извештај доставити Тужилаштву, а они нека даље поступају како мисле да треба.

– Ми омбудсману достављамо све што тражи али он нема права да се меша у истрагу, рекао је Стефановић.

 

 

Бета/Телепромтер

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ПРВИ ПА У ГРОЦКОЈ 1st Honkyokushin Serbia Open

Турнир под именом “1st Honkyokushin Serbia Open“ је предвиђен да буде турнир интернационалног нивоа, на који су позване многе репрензетације. Коментари Коментари