Славка и Миодраг су се заљубили 1947! ОДУШЕВИЋЕ ВАС ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ СРПСКИХ ЉУБАВИ која траје 7 деценија! | Жиг Инфо

Славка и Миодраг су се заљубили 1947! ОДУШЕВИЋЕ ВАС ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ СРПСКИХ ЉУБАВИ која траје 7 деценија!

За породицу Танасић из Бановог Поља у Мачви ова година је посебна, јер бака Славка и деда Миодраг славе седам деценија брака. Платинасту свадбу млада је дочекала у 89, а младожења у 92. години

Она је имала 11, он 14 година када су се први пут срели. Заједно су се играли током рата, јер је бака Славка са мајком у Мачву избегла из Славоније.

Потом се вратила у завичај, да би 1947. поново дошла у Баново Поље да обиђе гробове браће и оца који су страдали у рату. Тада је видела свекрву, која је, одушевљена будућом снахом, пресудно утицала на сина.

– Рекла је: ‘Мијо, каква је Славка! Баш ми се свиђа! И тако је овај одједном, хоће да иде мојој кући, да моју мајку пита. Ја кажем: ‘Не можеш ти мене добити! – прича Славка Танасић.

Миодраг Танасић каже да Славки није ни могао да приђе.

– Она је била детињаста, а и мајка њена је била таква да је строго водила рачуна – додаје Миодраг.

После 70 година са радошћу причају о преговорима и свадби, која је трајала три дана. Кажу да су у животу успели јер су само о слози и о напретку мислили.

– Није ме никад изгрдио, такав је, а и ја сам поступала како треба, децу смо изродили и само на то мислили и задовољна сам – поносно истиче Славка.
И Миодраг је сагласан.

– То је најважније у животу! Ако нисмо сложни, нема ту куће, ако се не договарамо! Нема да неко нешто кријући уради и хвала Богу да је тако. Зато кажем да сам презадовољан – истиче времешни Миодраг.

Поштовање и истинска љубав нане Славке и деда Мије инспирација су за још три генерације у породици.

– Да идемо њиховим стопама, и ја сам се удала после средње школе из љубави и то је најбољи рецепт за брак – сматра снаха-унука Роса Танасић.

Иако се приближавају стотој, живахни Танасићи имају још много жеља, а највећа је да им се у дворишту чешће окупљају деца, две кћерке и син и седам парова унучади који су им подарили деветоро праунучади.

Погледајте прилог РТС о овом брачном пару!

 

Еспресо.рс / РТС

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Уједињује се нишка опозиција

Председници градских одбора Демократске странке (ДС), Социјалдемократске странке (СДС), Народног покрета Србије (НПС), Заједно за Србију (ЗЗС), Реформистичке странке (РС), Либерално демократске партије (ЛДП) И ...