Слепој Теодори потребна помоћ: У Москву по дијагнозу | Жиг Инфо

Слепој Теодори потребна помоћ: У Москву по дијагнозу

Четворогодишња девојчица не види од рођења, потребан новац за одлазак код руских лекара. Родитељи немају пара за авионске карте

ЧЕТВОРОГОДИШЊА Теодора Окулић је слепа од рођења, али због чега не види на оба ока, до ДАНАС лекари нису успели тачно да утврде. Девојчица, упркос бројним обављеним прегледима, и даље нема дијагнозу. Шанса да се открије узрок слепила, ипак, постоји, и то у московској клиници “Пети елемент”.

Њени незапослени родитељи, мајка Слађана и отац Владимир, међутим, немају 700 евра, колико им је потребно за куповину авионских карата да би дете одвели у Москву на бесплатан преглед. У реномираној клиници породица Окулић би требало да се појави 27. новембра, када ће овде ординирати докторка Ван Веј, која би могла да открије узрок Теодориног слепила.

Родитељи су девојчицу до сада водили на све доступне прегледе код наших лекара, али су ишли и у Словенију и Јерусалим. Сви урађени налази су, по речима њене мајке, добри, а они обављени у иностранству указују на могућност да је узрок слепила у генетици.

– То нам је речено у Словенији, када је Теодора имала свега девет месеци – каже мама Слађана. – Наставили смо и даље да је водимо на прегледе, говорили су нам да су налази добри, али наше дете и даље не види!

Теодору су водили и у Јерусалим, што их је коштало 10.000 евра, а тамошњи доктори су само потврдили оно што им је речено у Словенији.

– Чули смо за ову руску клинику и желимо да је и тамо одведемо, али је, нажалост, проблем новац – вели Теодорина мама, надајући се да ће уз помоћ хуманих људи успети да оду у Москву. – Нећемо стати, док не исцрпимо све могућности да сазнамо зашто наша Теодора не може да види.

Да са Теодориним видом нешто није у реду, родитељи су приметили месец дана по рођењу. За појачано кретање очију лекари су им рекли да је то нормално за бебе. Међутим, забринути родитељи су инсистирали на прегледу офталмолога.

– Добила је наочаре, носила их је пола године, али никаквог бољитка није било – препричава мајка Слађана кроз шта је све девојчица прошла. – Тек пре три године у Љубљани доктори су утврдили да не види.

ТАЛЕНАТ ЗА ПЕВАЊЕ

ТЕОДОРА иде у вртић, има личног асистента и воли да је са другарима. Изузетно је талентована и обожава оперског певача Андреа Бочелија. Осим на италијанском, мала Теодора пева и на француском.

Већ две године учествује на Змајевим дечјим играма, а недавно је на Специјалној дечјој олимпијади у Жабљу освојила и медаљу.

ЖИРО-РАЧУН       СВИ који желе да помогну четворогодишњој слепој девојчици да отпутује у Москву, новац могу да уплате на жиро-рачун: 355-3200438048-27, Војвођанска банка.

Љ. ПРЕРАДОВИЋ    Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо