СПАСЛА ЖИВОТ МАЛИШАНУ Стајала мирно док ју је седам паса гризло за ноге, а последице је БОЛНО ГЛЕДАТИ | Жиг Инфо

СПАСЛА ЖИВОТ МАЛИШАНУ Стајала мирно док ју је седам паса гризло за ноге, а последице је БОЛНО ГЛЕДАТИ

„Док су ме пси крволочно уједали за ноге, нисам се померала. Подигла сам унука високо изнад главе да њега не дохвате својим чељустима, иначе би га удавили на лицу места“.

Зорица Стојичић: Знала сам да не смем да се померам јер би могли да ме оборе, а у том случају би ми убили дете на месту

Овим речима описује драматичне тренутке Зорица Стојичић (48) из Ниша, коју је код улаза у Старо гробље у Чарнојевићевој улици напао чопор од седам паса луталица док је шетала двогодишњег унука Т. С.

Храбра жена прибрано је подигла дете изнад главе како би га заштитила, али је зато она задобила дубоке уједе на нози јер није могла да се помера и брани. Несагледивих последица спасао ју је један пролазник који је штапом разјурио псе луталице.

"Samo jedna misao mi je bila u glavi, da zaštitim dete": Unuk T. S.

– Шетала сам унука око 17 сати, ишла сам од Факултета заштите на раду ка маркету. Узела сам га у руке да не угази у бару када сам чула лавеж паса иза леђа, али нисам обраћала пажњу. Одједном сам их чула и осетила иза мене. Један црни пас ме је одмах ујео за ногу. Осетила сам страшну бол јер је држао заривене зубе дубоко у мојој нози. Крв је почела да цури из ноге, други пас је почео да скаче увис, имам отиске његових шапа на раменима – прича узнемирена Зорица.

Како каже, напало ју је шест, седам паса и сви су били огромни.

– Унука сам ухватила за ноге и подигла га изнад главе да не би могли да га дохвате. Само ми је једна мисао била у глави, да заштитим дете. Знала сам да не смем да се померам јер би могли да ме оборе а у том случају би ми убили дете на месту – описује драматичне тренутке Зорица.

Bilo ih je šest, sedam i svi su bili ogromni: Zoričina noga posle napada

Било их је шест, седам и сви су били огромни: Зоричина нога после напада

Њене крике зачула је власница оближње радње, као и пролазници, али нико није смео да приђе чопору који је кидисао на њу.

– Нисам страшљива, али сам се у том тренутку уплашила за живот унука. Стајала сам, крварила и трпела бол, када је један пролазник притрчао са штапом па је успео некако да отера псе. Нога ми је била крвава и модра од уједа. У болници су ми превили рану и рекли да је дубока. Доктори су ми рекли да је боље што се нисам померала јер би ми пас искидао месо. Надам се да нису имали беснило – објашњава Зорица.

Директор сектора одржавања и хигијене у ЈКП „Медијана“ Љуборад Стевановић каже да на Старом гробљу увек има паса луталица.

– Прошле године смо га очистили од паса луталица после напада на пролазнике. Предали смо Друштву за заштиту животиња 12 паса. Али, појавили су се нови пси јер има грађана који их хране тамо. Појачаћемо хватање на овој локацији, али и на другим местима у граду у наредних неколико дана – додаје Стевановић.

Staro groblje u Nišu

Он каже да псе хватају стерилишу, вакцинишу и чипују у Прихватилишту, а потом их враћају на улицу.

– Од 2010. смо ухватили и стерилисали 4.000 паса, али проблем представљају нови пси који се појављују јер их несавесни власници пуштају на улице. Према процени, на улицама Ниша је око 1.500 паса луталица на око 100 локација. Једино право решење јесте изградња азила у којем би се трајно чували – каже Стевановић.

Четворо Нишлија нападнуто за 24 сата

У протекла 24 сата уједе од паса луталица задобило је укупно четворо Нишлија. Осим Зорице, пас луталица ујео је једног младића од 18 година у Књажевачкој улици код школе „Мика Антић“ док је возио бицикл око 21 сат. У Чарнојевићевој улици код Факултета заштите на раду, недалеко од места где је Зорица нападнута, уједена је жена од 66 година, док су око два сата иза поноћи лекари Хитне помоћи указали помоћ и девојци од 27 година из Комрена.

БРАНКО ЈАНАЧКОВИЋ    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо