Spomen – obeležje u znak sećanja na hrabre policajce | Жиг Инфо

Spomen – obeležje u znak sećanja na hrabre policajce

„Nadam se da ćemo već u maju imati priliku da vidimo ovaj spomenik koji će pokazati svim građanima kolika je žrtva policajaca, koji su dali svoje živote za Srbiju, ali koji će istovremeno biti i motiv svim drugim policajcima da svojim danonoćnim radom, poštenjem i odgovornošću pokažu privrženost Srbiji i bezbednosti svih građana“, naglasio je Stefanović.

Stefanović je istakao da Ministarstvo na ovaj način želi da oda počast svim policajcima koji su dali živote da bi čuvali sigurnost naše dece, naših građana i borili se za to da Srbija bude bezbedna zemlja.

„Ovo će biti spomen-obeležje koje će podsećati ljude na ogromnu žrtvu i težinu posla koji policajci obavljaju, ali će biti i mesto gde će građani Beograda, koji je u poslednjih nekoliko godina dobio više spomenika kulture, parkova i mesta za okupljanje, moći da vide ko su ljudi koji su se borili i dali živote za njih“, rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović je, tim povodom, potpisao danas sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim Protokol o saradnji na podizanju spomen- obeležja.

„Drago mi je da danas imamo priliku da realizujemo ovu divnu inicijativu i veliki projekat koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Gradom Beogradom, sprovodilo u prethodnih nekoliko meseci. Potpisivanjem ovog sporazuma krunisali smo
taj proces“ istakao je Stefanović, koji se zahvalio svim ljudima iz Ministarstva i Grada Beograda koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržao je inicijativu ministra Stefanovića i istakao da ovaj sporazum pokazuje veliko poštovanje prema svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote za bezbednost.

„Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na sve njih, i zbog toga smo podržali podizanje ovog spomen – obeležja. Grad Beograd će preko javnog preduzeća „Zelenilo“ preuzeti brigu o okruženju spomenika, „Javno osvetljenje“ vodiće računa o rasveti i na takav način daćemo podršku ovoj sjajnoj incijativi“, rekao je Mali.

Gradonačelnik se zahvalio ministru Stefanoviću na inicijativi, istakavši da podizanjem ovog spomen – obeležja želimo da pokažemo da nikada nećemo zaboraviti ljude koji su svoje živote dali za našu bezbednost, ali i koliko nam je stalo da očuvamo
uspomenu na njih.

ALO! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо