среда, 27 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Željku Mitroviću i Mići Jovanoviću Hrvatska zaplenila avione!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Hrvatski carinici zaplenili su avione srpskih aviokompanija “Air Pink” i “Infinity Aviation”.

Avioni su, kako saznajemo, zadržani na aerodromu “Franjo Tuđman”, zbog navodnog kršenja carinskih propisa, a protiv pilota je podneta i prekršajna prijava.

Prevozniku “Air Pink” zaplenjena je Cesna Citation Bravo, dok vlasnik Infinity Aviationa Mića Jovanović kaže da je carina zadržala njegovu Cesnu Citation CJ1.

Kako je objasnio avion je zadržan zbog optužbe za kabotažu, odnosno zbog toga što je njegov avion leteo između dva grada na području jedne države članice EU, a što je zabranjeno prevoznicima iz zemalja izvan Unije.

Inače, reč je o avionu kojim je u subotu popodne iz Madrida u Zagreb doputovao hrvatski fudbalski reprezentativac i igrač Reala Mateo Kovačić sa suprugom Isabelom.

Jovanović ističe da je njegova Cessna letela između dva grada unutar EU, a ne unutar Hrvatske, i da se ne radi o kabotaži. Taj srpski preduzetnik i vlasnik privatnog fakulteta Megatrend kaže da su njegovi avioni dosad 15-ak puta leteli na relaciji Madrid - Zagreb prevozeći Luku Modrića i da nikad nije bilo problema.

“A sad su našeg kapetana aviona pritvorili i pustili ga tek uz jemstvo od 6.000 kuna”, rekao je Jovanović.

U Carinskoj upravi su potvrdili da su zadržali Cessnu Infinity Aviationa zbog mera nadzora koje sprovode u skladu sa ovlašćenjima. Zato su, objašnjavaju, privremeno zadržali avion, a radi utvrđivanja činjenica i mogućih povreda odredbi carinskog zakonodavstva Evropske unije vezanih uz postupak privremenog uvoza. Kažu da je nadzor u toku.

ALO! Izvor vesti

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније