петак, 29 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Mia (4) govori engleski dobro kao i srpski!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Gledajući crtane filmove, Mia Petijević (4) iz Trebinja, naučila je engleski jezik toliko dobro da ga danas govori gotovo jednako dobro kao i maternji.

Profesori engleskog jezika iz Edukativnog centra, koji Mia odnedavno pohađa kažu da devojčica engleski govori tečno kao da je odrasla u SAD, te da je nesumnjivo reč o velikom talentu, prenosi RTRS.

Milutin ima samo pet godina i radi nešto neverovatno!

Možda ništa ne bi bilo čudno da Mia raste u dvojezičnoj sredini ili da u se njenoj kući aktivno govori ovaj jezik. Međutim, sve što zna naučila je sama i to gledajući crtaće, a njeno nesvakidašnje umeće i porodica je otkrila sasvim slučajno.

Profesori i poznavaoci engleskog jezika tvrde da Mia tečno govori i da ima znanje kao prosečan srednjoškolac. Događa joj se da u svakodnevnoj komunikaciji sa roditeljima umesto srpskih koristi engleske reči.

O crtaćima, omiljenim lutkama i igrama razgovara i sa dedom Milanom iz Kanade. On kaže da Mia mnogo bolje govori engleski, nego što on govori srpski jezik i da se po izgovoru i akcentu ne bi razlikovala od svojih vršnjaka u Kanadi.

Ova četvrogodišnjakinja brzo usvaja nove reči i bez greške ih primenjuje u konverzaciji. Kako bi znanje usavršila odnedavno pohađa kurs engleskog jezika. Najmlađi je, ali i najbolji polaznik, kažu u školici stranih jezika.

Mia je najbolji dokaz da se kroz igru i gledajući crtane filmove može naučiti mnogo. Možda će jednog dana biti profesor engleskog jezika, a ako i ne, sasvim je sigurno da već sada bez problema može razgovarati sa vršnjacima iz celog sveta.

ALO! Izvor vesti

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније