недеља, 26 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Насиље на утакмицама широм Гроцке, родитељи забринути

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Јуче је одржана утакмица између ФК Врчина и ФК Дунавца, а овај спортски догађај обележио је један инцидент. Наиме, један од редара на овој утакмици прво је вербално  вређао гостујуће фудбалере, а затим је дошло и до физичког контакта између њега и играча.

 Овај инцидент, нажалост је само један од многих који се дешавају, првенствено на фудбалским утакмицама широм ГО Гроцка.

Четири пута мењан, сваког пута након све бруталнијег насиља, чини се да је закон, уместо да реши проблем створио додатне нејасноће и закомпликовао борбу против насиља у спорту.
Након неколико истакнутих случајева, закон је убрзо упао у лавиринт неефикасног правосудног система и постао, упркос честом освежавању, углавном мртво слово на папиру и списак лепих жеља.

Навијање се не тако давно претварало у праве рушилачке походе: паљење џамија и амбасаде, рушење града, пљачкање продавница у центру Београда - неки су од примера у протеклој деценији.

Оно што се дешава на "београдским" трибинама преселило се у неком облику и на грочанске. Случај који се десио јуче у Врчину није усамљен. Ако би контрола редара, судија или других учесника организације била ригорознија, овакве ствари се не би дешавале. У немалом броју случаја, полиција која би требала да буде стуб јавног реда и мира не реагује на такве испаде. Таквим понашањем појачава се агресија на фудбалским теренима док, са друге стране, родитеље чија деца тренирају, то све забрињава.

Стање и у Спортском савезу општине Гроцка ништа мање није забрињавајуће. Постављање подобних партијских кадрова чији је интерес само извлакање новца за одређене, исто тако подобне клубове, је нешто што је и Буџетска инспекција доказала у свом извештају за 2020. годину. Све то заједно, додатно забрињава и то не само родитеље малишана, већ и истинске љубитеље фудбала и спорта уопште.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Промо

Bg

Најчитаније