петак, 21 јануар 2022

Спорт

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Због противправне доделе новца, одржан састанак Спортског савеза општине Гроцка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

"Није крив лопов, већ онај ко лопова пријави", тако би могао да се тумачи састанак свих спортских клубова и удружења, а са циљем бољег упознавања за расписаним Јавним позивом о финансирању истих и правдањем добијеним средствима из буџета, одржаног 14.09.2021. у Великој сали ГО Гроцка.

 Уместо да ова тема заинтересује већину спортских клубова, на овај састанак је дошло нешто мало више од трећине. Од председника Спортског савеза општине Гроцка, Микија Благојевића већ дуже време, ни трага ни гласа. Зато је овом састанку "председавала" секретарка Живка Комленац са Николом Шофранцем из ангажоване ревизорске куће. Тема састанка је била правилно правдање буџетских средстава.

А све је почело још у новембру 2019. године, када је бирано садашње руководство у ССОГ. Упозоравани су од стране више спортских клубова, првенствено председника Кјокушинкаји клуба Тигар, Зорана Лалића, да има доста неправилности око доделе буџетских средстава клубовима. Више пута је Лалић  упозорио на "нелегалне радње", али су се челни људи оглушили на таква упозорења. По његовој представци о корупцији и незаконитом додељивању средстава, изашла је Буџетска инспекција града Београда. Управо, да има неправилности у Спортском савезу општине Гроцка утврдила је и Буџетска инспекција за 2018 годину, због чега су многи клубови морали да врате новац у буџет,  јер им је "нелегално додељен" или  неосновано утрошен.

Да је било свега и свачега коруптивног  најбоље је осликавао 20. јануар 2021. године када је  у свечаној сали СО Гроцка одржан радни састанак између руководства Спортског савеза Србије,  тачније Драгана Шешума Спортског директора и Милоша Марковића Саветника за маркетинг и менаџмент, Спортског савеза општине Гроцка и спортских клубова и удружења са територије општине.

Повод тадашњег састанка биле су искључиво коруптивне радње садашњег руководства Спортског савеза општине Гроцка, на челу са председником Мирославом Благојевићем и секретарком Живком Ђорђевић Комленац. Иако су прозвани за многобројне афере и корупције, Благојевић и Комленац нису ни у једном тренутку покушали да се одбране од изнетих чињеница.

Те чињенице и докази, испоставиће се данас да су необориви.  Додељиван је новац из буџета по рођачком принципу, нису одржаване годишње редовне седнице Скупштине Спортског савеза општине Гроцка и сл. Председник Надзорног одбора, Ракић из Лештана, је чак и сам признао да за  13 месеци, од како је изабрано садашње руководство није одржана ни једна седница овог одбора. Касније, на прескоченој редовној седници испоставило се да је Надзорни одбор ипак заседао јер је усвојио финансијске извештаје.

Састанак у Великој сали ГО Гроцка, био је узрочна последица деловања овог Спортског савеза. На састанку је указано како ће се убудуће правдати новац добијен из буџетских средстава ГО Гроцка. У суштини, на све оно на шта су челни људи Савеза упозоравани да ће се десити као последица, уколико не делују у оквиру Закона и прописа, јесте последица овог састанка.

О томе шта је изнето на састанку, у видео прилогу:За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније