субота, 22 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Након извршених малверзација, председник Спортског савеза општине Гроцка поднео оставку

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Спортског савеза општине Гроцка, Мирослав Благојевић - Мики, поднео је оставку на ту функцију, након више извршених малверзација и коруптивних радњи у овом Савезу.

Благојевић је потврдио за Жиг инфо да је поднео оставку, али да је она искључиво из личних разлога. Међутим, који су то "лични разлози" Благојевић није навео.

-Оставку сам поднео у усменој форми скекретарки Живки Комленац Ђорђевић, која треба да је пренесе у писаној форми, како бих је ја у петак, 24.09.2021., потисао.  Не желим да говорим о разлозима напуштања Савеза, изјавио је Миирослав Благојевић.

viber image 2021 09 22 21 01 00 176

Подсетимо се, од како постоји Спортски савез у Гроцкој секретар је Живка Комленац. Она није само секретар у Спортском савезу већ и у Фудбалском савезу Гроцке. А где  је Живка секретар ту су и нерегуларности.

 

А било је свега у Спортском савезу општине Гроцка. 

Комисија за расподелу средстава за спортску инфраструктуру, дана 11. децембра 2019. доноси ОДЛУКУ и ОДОБРАВА финансијска средства, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објеката у укупном износу од 5.000.000 динара (пет милиона динара). Овом одлуком  обухваћено је 12 фудбалских клубова, чланова ССОГ. На први поглед  евидентно је да средства нису равномерно распоређена јер, 9 клубова је добило по 400.000 динара, ФК ДУНАВАЦ је добио 420.000 динара, а ЖФУ ВИНЧА и ФК ЛЕШТАНЕ по 490.000 динара, што јасно указује на фаворизовање одређених клубова. Заправо,  ОДЛУКОМ о ОДОБРАВАЊУ финансијских средстава, фудбалским клубовима за обнову и реконструкцију спортских објекатаЖФУ ВИНЧА одобрена су и уплаћена средства, у износу од 490.000,00 динара.

ГО Гроцка одобрила је финансирање ЖФУ ВИНЧА у СУПРОТНОСТИ са Законом о спорту Републике Србије и ПРАВИЛНИКОМ о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интреси грађана у јединицама локалне самоуправе - ГО Гроцка. Увидом у регистар АПР види се да је ЖФУ ВИНЧА основано 08.02.2019. што указује да никако не испуњава услов, јер у моменту конкурисања постоји свега десет месеци

ЖФУ ВИНЧА не поседује свој терен, инфраструктуру, већ игра на стадиону ФК ВИНЧА.

Противзаконито финансирање ЖФУ ВИНЧА, мотивисано је  блокадом рачуна ФК ВИНЧА, у износу од 1.371.796,03 динара од стране НБС, и тако даље.

viber image 2021 09 22 21 01 23 696

Све ово није било довољно актуелном председнику Гроцке, Драгану Пантелићу да утиче на своје сараднике да се не мешају у избор новог руководства Спортског савеза општине Гроцка 10.фебруара  са почетком у 17 часова требало је да се одржи ванредна изборна седница Скупштине Спортског савеза општине Гроцка, на којој је требало да  се бира ново руководство. 

Међутим, као што је већ виђено и у претходно бираном руководству, пре почетка ове седнице, притисци су итекако били видљиви и то од стране најближих сарадника актуелног председника ГО Гроцка . Притисци су највише кулминирали у току тог дана, где су поједини представници спортских удружења на разноразне начине уцењивани од појединаца из владајуће странке у Гроцкој (Милана Марковића, Александра Рајковића, Стефана Дилберовића и др.).

Према снимку који је објављен на нашем порталу, циљ ових појединаца је био да представници спортских удружења који су сазвали ванредну изборну седницу Скупштине ССОГ-а изгубе на гласању, како би исто руководство остало реизабрано.

"ЗЛОЧИН У ИМЕ ПРЕДСЕДНИКА ГРОЦКЕ"- АУДИО СНИМАК 

viber image 2021 09 22 21 02 19 477

Ипак, те вечери се десио обрт какав ти појединци из владајуће странке- СНС нису очекивали. Наиме,  на тој ванредној изборној седници Скупштине Спортског савеза општине Гроцка, донета је одлука да се иста одложи. Потез који је изненадио управо те представнике власти у Гроцкој. Тада је Давид ипак победио Голијата. Буџетска инспекција је затим утврдила да је било неправилности, а већини клубова, због деловања челних људи ССОГ, наложено да врате новац. Данас је председник Мирослав Благојевић поднео оставку, али сарадник свих претходника у коруптивним радњама, секретарка Живка то још увек није учинила.

 

 Бонус видео: "Годишњица власти у Гроцкој"

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније