Спутњик: Кондолиза Рајс специјални изасланик САД за Балкан? | Жиг Инфо

Спутњик: Кондолиза Рајс специјални изасланик САД за Балкан?

Наводи се да је "инсистирање Косова на учешћу Америке у дијалогу између Београда и Приштине само врх леденог брега у плановима које САД имају за Западни Балкан" и да је "у средишту приче не само укључивање Америке у бриселске преговоре, већ и оживљавање и инсталација идеје, која је пре неколико година потекла из Вашингтона, о именовању њиховог специјалног изасланика за Балкан".

Према сазнањима Спутњика, сада је "главни кандидат за ту позицију Кондолиза Рајс", а извор наводи да је "циљ јасан: америчка 'контрола' Русије путем њихове 'чврсте руке' на Косову и у Босни и Херцеговини, а све преко леђа Србије".

Овај извор је изнео тврдњу да "Америка не жели да се меша директно у преговоре" и да је "њен циљ да фактички надгледа завршни процес у вези са Косовом, али и да реши питање БиХ, пре свега због политичких процеса у Републици Српској".

"Избор Кондолизе Рајс за новог 'играча' за Балкан задовољио би и демократе и републиканце у Америци, а додатни поен јој је то што важи и за доброг познаваоца Русије", оценио је саговорник Спутњика.

RTS.RS! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо