СРАМОТА: Грочанима сметају гуске на Дунаву, не смета им изливање канализације! | Жиг Инфо

СРАМОТА: Грочанима сметају гуске на Дунаву, не смета им изливање канализације!

Један власник брод ресторана на кеју у Гроцкој, оградио је простор око свог објекта како би јато гусака имало где да одмара.

Практично на свом простору, јер је објекат направио на простору којем плаћа „Београдводама“, овај Грочанин је изградио прелеп простор. Гуске су саме по себи атракције и многи малишани су, па и родитељи, хтели да имају у кадру њих, када увече или у току дана шетају обалом Дунава и фотографишу се..

Дошла је и зима када се Дунав добрим делом заледио. Поред ових „домаћих“ гусака, могло се видети и мноштво других дивљих птица. Грочанин који је већ удомио гуске, бринуо се о тим животињама, барем тако кажу локални аласи. Разбијао је лед, санирао повреде дивљим птицама, све како би преживеле…

Дошло је пролеће, Дунав је постао поново плован. У близини тог угоститељског објекта Гроцица се улива у Дунав. А нешто мало даље у Грочицу и велика количина отпадних вода, односно канализације. Тако је и на почетку кеја  са супротне стране од уливања Грочице.

На такво изливање надлежни не реагују, као да никоме не смета толико изливање канализације, а лети врло често се осети и јаки „мирис“ тог изливања..

Међутим, гуске нису пожељне у Гроцкој! Наиме, комунална инспекција је изашла на терен по пријави, како су рекли, удружења грађана из Гроцке, којима гуске на Дунаву сметају.

Власнику брод ресторана су наложили да уклони објекат који је направљен за гуске, иначе ће они морати пријаву проследити даље надлежним органима.

Како не би имао више проблема, власник је направљени објекат уклонио. Како каже, не жели себе да излаже разноразним инспекцијама али, исто тако, чудно је то да некоме сметају гуске.

-Гуске које су биле поред мог ресторана су уствари дивље гуске. Ја сам уклонио објекат који сам направио за њих, а гуске су сада препуштене саме себи. Наводно ме пријавила нека група грађана из Гроцке. Ја нисам добио никакву пријаву, али сам уклонио ту кућицу која је уствари стајала на мојој закупљеној води, коју ја плаћам држави. Нигде та кућица није била ван тог габарита којег плаћам „Београдводама“. Мени су рекли из грочанске комуналне инспекције да морам да уклоним ту кућицу јер ће они морати да зову још инспекција да изађу на терен. Те ветеринаре, те ово, оно.. Гуске су сада и даље ту. Није ми јасно коме су оне сметале. Редовно су чистиле обалу, чупкали траву на обали и биле су права атракција. И корисне  и атракција, каже власник овог брод ресторана.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо