Србин из Гроцке упао у америчку војну базу Бондстил | Жиг Инфо

Србин из Гроцке упао у америчку војну базу Бондстил

У америчку војну базу Бондстил на Косову и Метохији прошлог петка упао је Петар Михајловић (48) из Гроцке, открива Српски телеграф.

Он се представио као сарадник ЦИА и службе за борбу против тероризма српске полиције, а задржан је у притвору док се не утврди његова „мисија“ у америчкој бази.

Албанци у страху
Михајловић је три сата вршљао по логору, који је смештен надомак Урошевца. Када су га војници ухватили. показао им је дозволу за боравак и возачку дозволу, које су му издате у Калифорнији, али које су истекле још 2006. године.

Потом је тврдио да ради за ЦИА и српску полицију и да има амерички пасош. Када су му тражили да га покаже, рекао им је да га је изгубио, односно да су му га украли у Луксембургу! Након тога су га претресли и пронашли српску личну карту, скалпел, два ножа, маказе, 780 евра и одређену суму у динарима. Пошто није имао валидна документа и дозволу за боравак у бази, позвана је косовска полиција, која га је одвела у притвор.

– Михајловић је испричао да је у Београду купио карту до Призрена, али да је у Приштини променио превоз и наставио пут ка бази Бондстил. Имао је и аутобуске карте које то доказују. Иако су службеници ЦИА потврдили да га познају, његов боравак у бази и даље је мистерија, па му је притвор одређен док се не утврде његове намере. Албанци су сад у страху да је Михајловић можда шпијунирао за неку другу службу – каже извор Српског телеграфа.

Прогањао Елизабет Харли!
Михајловић је, малтене, „светску славу“ стекао још 2002. године када је у Лондону ухапшен јер је прогањао глумицу Елизабет Харли!

Он је три пута долазио на праг познате глумице, а у априлу 2002, само пар сати након што се глумица породила, појавио се на вратима њене виле са играчком и поруком за глумицу: „Немој да родиш дете. Ја знам да ме ти заиста волиш. Ако се одлучиш да родиш, можеш рећи да је дете моје!“.

Потом ју је „критиковао“ што Хју Грант, с којим је раскинула годину дана раније, често борави у њеној кући, а поједини британски медији су писали да га је управо Грант и пријавио полицији за узнемиравање Харлијеве. Када је ухапшен, Михајловић је рекао да живи у Холивуду, а оптужбе против њега су одбачене пар дана касније због „недостатка доказа“, јер се глумица, која се тек била породила, није одазивала на позив полиције како би дала изјаву.

Траже помоћ Београда
Хапшење Михајловића јуче је за приштинске медије потврдио урошевачки тужилац за тешка кривична дела Расим Малоку. Он је саопштио да су предмети одузети од Михајловића послати на вештачење, док ће од власти у Србији тражити информације о Михајловићу.

ИЗВОР: https://govorisrbija.rs

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Zemun sutra bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zemun, sutra od 08:00 do 20:00 sati bez vode će ostati potrošači u ulicama: Glavna (potrošači na ...