СРЦЕ ЗА ДЕЦУ На матуру отишао у кошуљи покојног оца | Жиг Инфо

СРЦЕ ЗА ДЕЦУ На матуру отишао у кошуљи покојног оца

Сви другари из разреда су за матуру купили нову одећу. Само ја нисам имао ништа ново. Обукао сам фармерке покојног оца и његову кошуљу, прича Немања (15).

Ово није прва мучна ситуација у коју је овог дечака довело сиромаштво. Муче га и друге бриге о којима његови вршњаци не размишљају.

Уписао је средњу школу у Зрењанину, али није имао новца да оде и преда документа за ђачки дом.

Због смештаја у дому сада ће морати да се пребаци у школу у Српску Црњу.

– Зимус сам у школу ишао у летњим патикама. Сва друга деца имала су чизме или дубоке ципеле. Гледао сам у њихове ноге док су се моје смрзавале – искрен је Немања.Он живи са мајком и четворо браће и сестара у старој и оронулој сеоској кући.

Отац им је умро пре годину дана.

Мајка Светлана је тада била у петом месецу трудноће.

– Знао сам шта ће бити с татом. Мама је другу децу одвела код своје мајке. Најтеже ми је било када је прошла сахрана, када су сви отишли, а ми остали сами – присећа се Немања најтежих тренутака у животу.

Немања тренира фудбал. Најбољи је јуниор ФК Козара и ускоро ће постати члан првог тима.

Једном сам из школе дошао гладан. У кући није било хране. И на тренинг сам отишао гладан и све време тренирао празног стомака – прича овај дечак прелепих очију.

– Не идем на рођендане другара из школе иако ме зову. Немамо пара да купим поклон. Срамота ме је јер сва друга деца могу нешто да купе. Ја никада нисам славио свој рођендан – рекао је Немања и застао да не би заплакао.

Његов брат Михајло (12) кренуо је у седми разред. Најбољи је математичар у одељењу. Заплакао је чим се сетио оца и протекле зиме.

– Било нам је хладно јер нисмо имали дрва. Нисмо имали ни пакетић за Нову годину – рекао је Михајло.

Михајло никада није имао бицикл. А желео би, јер је недавно научио да вози туђи, код једног другара из села.

Слушајући да браћа помињу оца, реаговао је и Никола (5).

– Кад је тата био жив, доносио ми је бурек и јогурт. Он је радио у пекари – сећа се Михајло.

Он обожава најмлађег Ђолета (2), а највише се дружи са сестром Ољом (8).

– Кад је пошла у школу, имала је мушку зимску јакну. Деца су јој се смејала. Нисам знао да тако мала деца могу да буду безобразна – каже Немања.

– Кад ми је мама купила нову јакну, сва деца су ми рекла да је јакна лепа – додала је Оља.

ЕПС искључио струју због 19.000 динара
Породица Бешлин живи у старој кући у којој готово да нема основних услова за живот. Пре пар дана ЕПС им је искључио струју због дуга од 19.000 динара.
– Сваког дана бринем како ћемо преживети следећи дан. Не знам како ћу школовати децу. Немам никог ко може да ми помогне – прича мајка Светлана (36).

Укључите се у акцију
“Срце за децу”!

Омогућимо деци из породице Бешлин здравије услове за живот. Ако желите да помогнете, можете послати СМС на број 2552 или уплатити средства текући рачун Блиц фондације: 2750010221949709 90 – рсд, Социете Генерале Србија, Београд.

Рада Шегрт  Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо