СРЕЋАН ПРВИ МАЈ ГРОЧАНИ: Ево шта вам поручује председник ГО Гроцка- Ви радите, ми ће се богатимо! | Жиг Инфо

СРЕЋАН ПРВИ МАЈ ГРОЧАНИ: Ево шта вам поручује председник ГО Гроцка- Ви радите, ми ће се богатимо!

Поштовани радници, ви који верујете у будућност, Београд на води, Мубадалу, фабрику чипова и остала ср…,

Пре једно два дана, „свечано“ нам отвори председник Гроцке „Хладњаче Брестовик“. Како они што су фабрику изградили нису предвидели да ће „неки тамо да дође да се слика“, тако није врпца ни постављена на улаз у круг фабрике или хладњаче.

Наравно наш председник је прави стручњак за свечано отварање, поготово онога у чему општина не учествује, па је одмах позвао две девојке којима је, из џепа извађеног, дао црвено платно. Остало председнику од прошлог неког отварања, али само три метра. Нема везе, помисли председник у себи, па распореди оне девојке на ту метражу.

Фотографа је приближио и одредио му тачно шта да слика, како не би испало да ето на сред нечијег дворишта, ко пас луталица, он нешто покушава већ то мора изгледати заиста званично- свечано..

И пресече председник врпцу, а затим је у свом маниру одржао говор у којем је поновио по ко зна који пут како општина на челу са њим, ето, просперира као никада до сада. Све то рече, само изостави да нам каже колико је општина учествовала у инвестицијама за ову хладњачу..

Од мајских поплава 2014. године прошло је ево скоро три године. Од тада па на овамо, било је више дана са јаком невременом, тачније градом које је „односило“ засаде пољопривредника. Ви пољопривредници највише знате колико вам је плаћено одштете.. Али, не брините, ту је председник Гроцке да вас још једном разувери да ви само мислите да вама лоше иде, а у ствари је вама добро…

Јер, председник Симоновић овом приликом је истакао да све ово је резултат тога да општина Гроцка настоји да подржи пољопривреднике са наше општине.

-Политика наше општине је да се једном за свагда наш пољопривредни произвођач стави у први план. Пре годину дана смо променили однос локалне самоуправе према пољопривредним произвођачима и уредили им 50 километара атарских путева, а ове године је у плану још 50 километара. Са друге стране смо обезбедили 150 ракета за противградну одбрану наше територије. Сваки произвођач има стопостотну подршку свих чиновника наше општине да реализује своје идеје, изрече нам председник…

Ја сам некако увек научио да читам између редова. Веровали или не тамо све пише. А гледано тако, ево шта је уствари рекао председник Гроцке:

Локална власт је у овом периоду показала колико се разликује од претходника и за разлику од њих, и те како води рачуна о финансијама, о самој Гроцкој, традиционалним вредностима и показала да домаћинским односом према свом вољеном банковном рачуну можемо да битно променимо стање у земљи. Ми смо очигледни показатељ промена, па погледајте колико смо се ми обогатили за ово кратко време. Значи може брже, јаче и боље…

Наравно, свега овога не би било да је гласач на време заокружио прави број. Дакле радници,

Срећан вам Први мај………

 

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо