СРУШИО СЕ ВОЈНИ ХЕЛИКОПТЕР СА БОЛЕСНОМ БЕБОМ! Незапамћена трагедија код аеродрома Никола Тесла | Жиг Инфо

СРУШИО СЕ ВОЈНИ ХЕЛИКОПТЕР СА БОЛЕСНОМ БЕБОМ! Незапамћена трагедија код аеродрома Никола Тесла

Страхује се да је погинуло седам особа. Хеликоптером је била преношена животно угрожена беба стара пет дана која је због одрона била заробљена у возилу санитета на путу из Новог Пазара ка Крагујевцу

Хеликоптер Војске Србије Ми-17 срушио се ноћас у близини Аеродрома Никола Тесла. Више особа је погинуло, сазнаје Телеграф.

Летелица је полетела из Рашке, где је била ангажована у спасавању бебе старе пет дана. Хеликоптер је стигао до аеродрома Никола Тесла синоћ пре поноћи, али је због веома лоших временских услова кружио око аеродрома и тражио погодно место за слетање, преноси Б92. Претпоставља се да је хеликоптеру понестало горива.

Нешто после поноћи хеликоптер се губи са радара, а сваки контакт с посадом је прекинут. Одмах је почела потрага, а остаци хеликоптера су ускоро пронађени у близини аеродрома, поред аутопута.

“Наш хеликоптер, којим је животно угрожена беба транспортована из Рашке, пао је у ширем рејону аеродрома Сурчин. Више детаља накнадно”, објављено је после овога на Твитер налогу Министарства одбране.

Хеликоптер је био ангажован у оквиру хуманитарно-здравствене мисије. Припадници Војске покушали су да спасу бебу стару пет дана, која је била у возилу санитета заробљеном због одрона на путу од Новог Пазара ка Крагујевцу. Дете је имало проблема са дисањем и било је у тешком стању, а залихе кисеоника које су га одржавале у животу ближиле су се крају, па је у помоћ позвана Војска Србије.

Према незваничним информацијама, у хеликоптеру су са болесном бебом била два пилота, два војна техничара и два медицинска техничара, преноси Блиц.

(Телеграф.рс\Блиц\Б92)

Коментари

Коментари


Препоручујемо