СВЕТСКИ ПОЗНАТ А У УМЧАРИМА Кошаркаш Бобан Марјановић у посети ОШ „Мића Стојковић“ | Жиг Инфо

СВЕТСКИ ПОЗНАТ А У УМЧАРИМА Кошаркаш Бобан Марјановић у посети ОШ „Мића Стојковић“

Како јављају наши репортери, данас је прослављени кошаркаш Бобан Марјановић посетио Основну школу у Умчарима.

Према њиховим сазнањима, легендарни кошаркаш је познаник наставника из математике.

А према подацима из слободне енциклопедије, Бобан Марјановић (Зајечар, 15. август 1988) је српски кошаркаш. Игра на позицији центра, а тренутно је члан Детроит пистонса. Са 222 цм висине један је од највиших кошаркаша у свим такмичењима у којима наступа.

Поред велике висине одликује га изузетна снага, али и мека рука приликом шута, те су му проценти шута споља као слободних бацања веома добри са обзиром да игра на позицији центра.

У досадашњој каријери наступао је за: Хемофарм, ЦСКА Москву, Жалгирис, Нижњи Новгород, Раднички Крагујевац, Мега Визуру, Црвену звезду и Сан Антонио спарсе. Три пута је био најкориснији играч Кошаркашке лиге Србије. Двоструки је члан идеалне петорке Јадранске лиге. Четири пута је био МВП кола Евролиге, а проглашен је и за најкориснијег играча прве фазе Евролиге као и члан идеалне петорке у сезони 2014/15. У тој сезони успео је да обори три рекорда у историји Евролиге и то: број остварених дабл-даблова у једној сезони (16), укупан број скокова у једној сезони (256) као и укупан индекс корисности у једној сезони и то 616. Био је део најуспешније генерације у историји Црвене звезде која је успела да освоји триплу круну у сезони 2014/15.

 

За Жиг Инфо:
С.Ј

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо