Шта министар мисли о школовању ди-џејева на Мегатренду | Жиг Инфо

Шта министар мисли о школовању ди-џејева на Мегатренду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да ако је нови програм на Универзитету Мегатренд који ће студенте школовати за ди-џејеви уведен као „неки маркетинг за постојећи програм“ онда неће морати да пролази „тврде процедуре“.

„Ако је основни програм за културу и медије тог факултета при Универзитету Мегатренд мало променио материјал и само користио ово као неки маркетинг за постојећи програм, онда је то нешто што ће бити у реду и не мора да пролази неку тврду процедуру“, казао је Шарчевић новинарима у Београду.

Он је је казао да саму идеју о том програму не може да коментарише.

„То је неко ко је сам смислио, ваљда мислио да је то добро… Колико чујем уписано је 90 и нешто студената, тако да је неко погодио тему“, додао је министар просвете.

Упитан да ли је у реду да о увођењу тог програма нису обавешетни у новоформираном Националном акредитационом телу, Шарчевић је казао да је то тело у завршној фази формирања и да ће прво време решавати само хитне ситуације, које су остале.

„То је Германистика, катедра на Универзитету у Нишу, као и ИТ програм Економског факултета у Београду. То су за мене два позната приоритета, а остало мора сачекати редовну процедуру“, рекао је он.

На питање да ли је у реду да ни у Комисији за акредитацију која је до недавно била заџена за акредитације студијских програма нису обавештени о програму за ди-џејеве, Шарчевић је казао да ће то проверити, али да то није његов посао, јер је министарство последња истанца.

„Све аутономије универзитета нас заобиђу. Сви одлучују тако како одлучују“, рекао је он.

Универзитет Мегатренд направио је нови програм на свом Факултету за културу и медије који омогућава школовање за пуштање музике у ноћним клубовима, али о том програму нису обавештени у новоформираном Националном акредитационом телу, као ни у Комисији за акредитацију која је до недавно била заџена за акредитације студијских програма.

У Комисији за акредитацију рекли су за Вечерње новости да такав модул не може да постоји и да је неопходна нова акредитација или доакредитација за сваку значајну промену студијског програма, а ректор Мегатредна Мића Јовановић тврди да програм за ди-џејеве није акредитован, јер им нова акредитација и не треба.

Бета/Н1

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ВОЖДОВАЦ: Професор Средње занатске школе ударио ученика у гениталије и објаснио да се тако ради и са пит бул теријерима!

Вождовац: Председник општине А. Савић запослио своју свастику на место свог помоћника, професор са новим приступом у васпитавању ученика, противзаконито запошљавање директора Средње занатске школе, ...