СТЕФАНОВИЋ СЕ БАШКАРИ У КУЋИ ОД 300.000 ЕВРА: А тера на улицу 1.500 полицајаца! | Жиг Инфо

СТЕФАНОВИЋ СЕ БАШКАРИ У КУЋИ ОД 300.000 ЕВРА: А тера на улицу 1.500 полицајаца!

Док запослени у МУП страхују да ли ће добити отказ и завршити на улици, министар полиције и потпредседник СНС Небојша Стефановић се за то време башкари у кући од 300.000 евра и најмање 100 квадрата!

Притом, до те куће у елитном насељу на Новом Београду дошао је тако што је пре две године стан од 90 квадрата заменио за кућу од 99 квадрата, и то наводно без икакве накнаде!

Како се може видети из тог документа, први стан од 90 квадрата купио је 2008, заједно са подрумом и два паркинг места од по 15 квадрата.

Било му тесно

Како се може видети из тог документа, први стан од 90 квадрата купио је 2008, заједно са подрумом и два паркинг места од по 15 квадрата. Међутим, Стефановићу је, по свој прилици, у тој некретнини постало тесно, па је у марту 2014. прешао на елитну локацију, у куће познате као „војвођанке“, у насељу Бежанијска коса. У уговору који је склопио наведено је да је тај простор четворособни, да има има грађевинских 103 квадрата, а расположивих 99.

Стефановић је очигледно добро пазио и на удобност и на исплативост оваквог потеза јер, како тврде саговорници Курира, простор у ком сад живи много више вреди. Како се може видети у једном од актуелних огласа – једна „војвођанка“ од 200 квадрата тренутно се продаје за 175.000 евра. Али у једној реномираној агенцији за некретнине, специјализованој за Нови Београд, истичу да кућа у коју је прешао вреди и до 300.000 евра, а да стан који је дао вреди максимално 103.000 евра.

Чудна трансакција

– Стан на Новом Београду продаје се за највише 1.150 евра по квадрату, док је са „војвођанкама“ друга прича. За њих људи дају од 160.000 до 200.000 евра. Неки који желе одабрано друштво издвоје и 300.000 евра. Цака је у томе да те куће само на папиру имају 100 квадрата, а у ствари имају 150. У приземљу су кухиња, трпезарија и дневна соба, док су на спрату две собе и купатило. Кућа има и двориште, прилично је луксузна и скоро је немогуће да неко одатле пређе у стан, и то без доплате оног с којим мења некретнину – објашњавају у агенцији.

Осим тога, спорно је и како је Стефановић 2008. купио стан од 90 квадрата и како је до 32. године могао да заради толики новац у Србији, с обзиром на то да у то време иза себе није имао запажену пословну каријеру.

Уредник БИРН Слободан Георгијев сматра да је у овом случају више ствари спорно.

– Претпостављам да је то веома вредна имовина, па се питам како је он до ње дошао. Млад је, нема много стажа, не знам ни да је његова фамилија имућна… Парадоксално је што видимо да власт веома лепо живи, а пуна су им уста борбе против корупције и криминала. Притом, он је у време за које говори да је Србија настрадала, последњих 15 година, доста добро живео. Како је успео да увећа имовину док су досманлије харале? Ако није тад, питање је како се то десило кад је био председник Скупштине или министар? Он је у том систему аванзовао и што нам не каже како је то могуће а не бити лопов – констатује Георгијев.

Испитати све

Председник Коалиције за надзор јавних финансија Драган Добрашиновић упозорава да би у овом случају требало да реагују државни органи.

– То је за испитивање надлежних институција јер је нереално да неког пређе из лошијег у бољи стан бесплатно. Питање је да ли је до тога дошло захваљујући функцији, али и како је дошао и до првог стана – каже Добрашиновић.

Стефановић није одговорарао на питања Курира.

Спорна имовина
КУЋА БЕЗ УПОТРЕБНЕ ДОЗВОЛЕ

У Катастру за непокретности заведено је да је Небојша Стефановић власник куће на Бежанијској коси. Међутим, спорно је и то што, како се може видети у изводу, ова кућа нема употребну дозволу.

У одабраном друштву с естраде
КОМШИЈЕ МУ ЛЕПА БРЕНА, КЕБА, САША ПОПОВИЋ…

Стефановићу су, према сазнањима Курир, комшије многе естрадне звезде. У истом делу на Бежанијској коси, наиме, живе Лепа Брена и Слободан Живојиновић, Драган Којић Кеба, Саша Поповић, Вики Миљковић, Нада Обрић, Чеда Чворак и остали естрадни уметници.

ЧИЊЕНИЦЕ
Имовинска карта Небојше Стефановића

27. јул 2015.
Плата 150.000 динара
Штедња
Стан 99 квадрата, уговор о размени непокретности
Гаража у поступку легализације, уговор о размени непокретности
6. новембар 2013.
Стан 90 квадрата, куповина
Гаража 30 квадрата

 

(kurir)

Коментари

Коментари


Препоручујемо