СТРАХ И СКРИВАЊЕ Због извршитеља, ЈКП у Гроцкој крије камионе (ФОТО) | Жиг Инфо

СТРАХ И СКРИВАЊЕ Због извршитеља, ЈКП у Гроцкој крије камионе (ФОТО)

ЈКП „Гроцка“ одавно је у блокади рачуна, са почетним дугом од преко сто милиона динара.

Садашња власт у Гроцкој, окупљена око СНС-а, за настанак дуга окривила је претходне, иако је добар део дуга настао за време њиховог мандата. Због тих дуговања, пре нешто више од годину дана, ГО Гроцка формира и друго комунално предузеће ЈКП „Грочански комуналац“. Опозиција која је у великој мањини у грочанској Скупштини, критиковала је тај потез, указујући на низ нерегуларности, као што је пример да по закону једна општина не може имати два комунална предузећа.Међутим, упркос противљењу и нерегуларностима, власт у Гроцкој је оформила ново предузеће, а општину је поделила на два дела.

Тако да су ЈКП-у Гроцка остала места на такозваном југу Гроцке, док је нови комуналац преузео део од Гроцке до Калуђерице. Нелогичност је почела самим радом предузећа. Ново предузеће није имало свој возни парк, те је исти користио од ЈКП-а Гроцка. Опозиција је такође критиковала тај потез, јер је тврдила да се коришћење возила не плаћа, док је власт тврдила супротно. Никада нису званично обелодањени подаци.
Пословање ЈКП „Грочански Комуналац“ је ишло у том смеру да је након године дана и он доживео финансијски фијаско, а рачун запао у блокаду. Подручје Гроцке, притом, никада није било прљавије а смеће се све ређе износи.

СТИГЛО НА НАПЛАТУ

Како ЈКП „Гроцка“ није исплатила радницима плате преко 13 месеци, поједини бивши а и садашњи радници су покренули тужбе. Судским путем су добили тужену страну, односно ЈКП, те је ово предузеће приморано да им исплати дуговања. Како се на рачуну овог предузећа налази дебели минус и новчана наплата није могућа, покренути су судски извршитељи. Према подацима Жиг Инфа, до сада је већ узето неколико камиона и возила ЈКП-а Гроцка. Последње је одузето службено возило „Тојота“ која је додељена директору ЈКП „Грочанског комуналца“. У првом доласку судских извршитеља, ово возило је било блокирано на паркингу, како извршитељи не би могли да га одузму. Извршитељи су, због такве ситуације, одузели само кључеве, да би тек након пар дана одузели и возило. Међутим, потражња извршитеља је настављена, те се сада грочанска комунална предузећа налазе у ситуацији да ће остати брз возног парка.

Због такве могућности, директори предузећа као и локални челници у Гроцкој, одлучили су да свој возни парк крију! Наиме, камиони који су у власништву ЈКП-а Гроцка, а које користе оба предузећа, су сада распрострањени код приватних лица а не на паркингу предузећа, Када камиони престану са радом, одвозе се код тих приватних лица. Они су сада распоређени на више адреса у више места у општини Гроцка.

Редакција Жиг Инфа је у току јучершањег дана, касно увече пронашла један камион на кружном путу у Лештанима код возача, иначе активисте СНС-а.

Камион је, такође, осигуран другим приватним возилом, које се налази испред њега.

За Жиг Инфо
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо