СУМЊИВА РЕКОНСТРУКЦИЈА Најближи пут председника Гроцке до његовог посла се асфалтира! | Жиг Инфо

СУМЊИВА РЕКОНСТРУКЦИЈА Најближи пут председника Гроцке до његовог посла се асфалтира!

Од како су напредњаци преузели власт  2012. године у ГО Гроцка, било је више протеста грађана. А протестовало се  због неизградње водовода, постављања стубова далековода изнад глава најмлађих суграђана Гроцке и много чега другог, али сви ти протести ималу су нешто заједничко- нису наилазили на одобрење владајуће коалиције, а неки од њих су се завршавали кобно по учеснике протеста.

Међутим, недавни протест мештана Заклопаче који се одржао у недељу 25. септембра 2016. године када су незадовољни грађани окупили су се око 14.30 на Смедеревском путу, код скретања ка Заклопачи, не би ли тиме скренули пажњу на „катастрофалан пут, уништен од стране теретњака услед премештања наплатне станице Бубањ поток“ завршио се успешно.

Наиме, убрзо након протеста мештана Заклопаче, према информацији из Инфо служе ГО Гроцка, почеће се са решавањем проблема протестаната односно са асфалтирањем регионалног пута II б  реда број  347 кроз Заклопачу и Врчин, од Смедеревског до Авалског пута.

-Озбиљним вишемесечним ангажовањем руководства градске општине Гроцка и грађана, како и бројним дописима који су упућени надлежним институцијама, а пре свега ЈП „Путеви Србије“, издејствовано је хитно решавање проблема који је последњих месеци угрожавало становнике насеља Заклопача и Врчин. Овом приликом захаваљујемо се градском менаџеру Горану Весићу и директору ЈП „Путеви Србије“ Зорану Дробњаку на изузетној сарадњи и помоћи при решавању овог проблема, наводе из Инфо службе ГО Гроцка.

Претње и најкраћи пут председника

О катастрофалном путу Заклопача- Врчин , Жиг Инфо је писао више пута док су други медији прећуткивали ову информацију, или су је пак пренели у што краћем (безболном) облику. Добијали смо и благе претње због тог писања. Све то је трајало до половине јуна месеца, када се председник ГО Гроцка обратио хитним апелом надлежним органима због овог проблема.

-Председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић и руководство општине апелују на надлежне институције да се у што краћем року реши настала ситуација, јер уколико механизација не буде поштовала прописану носивост могло би да дође и до оштећења Смедеревског пута, а самим тим и масовнијих протеста грађана, наводило се у изјави за медије 16. јуна 2016. године.

И заиста, три месеца касније, након што се ништа није решавало око проблематике мештана Заклопаче, десила се блокада Смедеревског пута, стим што је ово први протест који је подржан од стране владајуће гарнитуре у Гроцкој.

Према нашим изворима, мештани који су се окупили немају везе са напредњацима али је и њима чудно како је то могуће да их власт подржи. Како кажу, чудно је и понашање Полицијске станице у Гроцкој која је дозволила да се Смедеревски пут блокира, а да се блокада не уклони. Свакако, како наводе наши извори, мештани Заклопаче су бесни због катастрофалног стања пута и њима више није ни битно ни ко ће тај пут урадити, само да се уради.

Да цео протест се доводи у сумњу да је организован, односно подржан од стране напредњака показује чињеница да су се на том протесту нашли такозвани „СНС ботови“, који су истог момента избацивали статусе о протесту на Фејсбуку. Њихове статусе пропратили су коментари лажних профила, по шаблону који познат за ботовско писање.

На крају, чињеница је и да је деоница која се сада реконструише, најближи пут председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића, од посла до куће и обратно (Врчин-Гроцка).

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо