СУМЊИВЕ НАБАВКЕ У ГРОЦКОЈ Предузећу „ДТ Градитељ“ два пута исплаћено за исти посао | Жиг Инфо

СУМЊИВЕ НАБАВКЕ У ГРОЦКОЈ Предузећу „ДТ Градитељ“ два пута исплаћено за исти посао

„ДТ Градитељ“ је предузеће које је основано 1.12.2014. године на адреси 27. марта 37, а већ 5.12. 2014. адреса овог предузећа је промењена и оно се сели у улици Књегиње Зорке 11а, спрат 2, стан 3 на врачару.

Иако послује мање од годину дана, „ДТ Градитељ“ је у овом времену само од ГО Гроцка „обављало“ послове у висини од око 20 000 000 (дведесет милиона) динара.

Према најновијем извештају ЈП „Дирекција за изградњу општине Гроцка“, „ДТ Градитељ“ је у поступку јавне набавке добио посао вредан 9 733 380 (девет милиона седамсто тридесет три хиљаде и 380) динара за „уређење некатегорисаних путева.

За дивље депоније ДП Градитељу плаћено два пута!

ГО Гроцка у последње две-три године суочена са проблемом гомилања отпадног смећа и стварањем дивљих депонија. До 1. новембра 2015 године у Гроцкој су постојала два јавна комунална предузећа која су се бавила истом комуналном делтношћу, ЈКП „Гроцка“ и ЈКП „Грочански комуналац. „Грочански комуналац“ је настао 2014-те године и актуелна грочанска власт је прављењем овог предузећа уверавала да ће се услуге одношења смећа поправити, што се касније на терену показало као нетачним. И поред два комуналана предузећа, за услугу чишћења дивљих депонија у гроцкој ангажовани су приватни предузетници. Тачније ангажован је „ДТ Градитељ“, који 24.фебруара потписује уговор са ЈКП „Грочански комуналац“ уговор вредан 2 500 000 (два милиона и петсто хиљада) динара без ПДВ-а. Уговор је сачињен до краја 2015. године, односно до 31.децембра.

Међутим, осим уговора са ЈКП „Грочански комуналац“, „ДТ Градитељ“ опет склапа уговор за исти посао- чишћење дивљих депонија на територији ГО Гроцка, три месеца касније, само овог пута са ЈП „Дирекција за изградњу општине Гроцка“. Тим уговором „ДТ Градитељ“ добија додатних 2 100 000 (два милиона и сто хиљада) динара без ПДВ-а.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо