Супермама из Шапца рађа само БЕБЕ ЏИНОВЕ, а на последњем порођају је ОБОРИЛА РЕКОРД | Жиг Инфо

Супермама из Шапца рађа само БЕБЕ ЏИНОВЕ, а на последњем порођају је ОБОРИЛА РЕКОРД

Слађана Максимовић (30) из Крнула код Шапца права је мама шампион, ако је судити по тежини новорођенчади, пошто је њено четворо деце на рођењу тежило укупно 20 килограма и 550 грама!

Најмлађа Теодора, рођена 25. јуна у болници у Шапцу, са својих пет килограма и 600 грама однела је титулу најкрупније бебе у породици Максимовић. Међутим, према речима маме Слађане, сам почетак трудноће указивао је на супротно – доктори су говорили да ће беба бити, по критеријумима Максимовића, ситна, тешка до три килограма.

– До шестог месеца трудноће са Теодором све је било контра, стомак ми је био мањи, а сви су говорили да ми је трудноћа, гледајући по термину, мања за две недеље – присећа се Слађана.

Тешила се, каже, да је у реду родити и једно „мање“ дете, али је у дубини душе, признаје, ипак желела да и ова беба буде попут брата и сестара.

– Било ми је, искрено, криво што ће она бити видно мања од брата и две сестре. Стално сам запиткивала доктора колика ће беба бити, а он ми је понављао три килограма, тешећи ме да ултразвук уме да погреши до 400 грама – прича Слађана за „Блиц“.

А након шестог месеца, мала Теодора се, изгледа, заинатила. Слађани је стомак толико почео да расте да су сви око ње мислили да носи барем тројке. Трудила се да буде активна, али је, поред свега, стомак константно растао.

– Нон-стоп сам радила по кући и дворишту, трчала за децом – каже мајка шампион.

Када јој је тог понедељка, 25. јуна, пукао водењак, и када је легла на порођајни сто, доктори бебу процењују на 4,3 килограма. Међутим, маленој Теодори инат је још јаче прорадио, те се три сата касније родила тешка невероватних 5,6 килограма!

– Нисам имала никаквих проблема, чак није било ни неких страшних болова. О комликацијама нисам ни размишљала, тако да је порођај прошао одлично – прича Слађана, која је само два дана након порођаја са шампионком Теодором већ отишла кући.

Доктор Драган Милошевић, начелник Службе гинекологије у Општој болници Шабац, где се ова мајка рекордер породила, рекао је за „Блиц“ да је Слађана, иако јој је био понуђен епидурал, исти одбила, јер је желела да се породи природним путем.

– Ради се о једној веома храброј жени, те је само рођење детета прошло и боље од очекиваног. Рађење детета од пет килограма и 600 грама је увек мало ризичније – самим ношењем овако крупне деце постоји ризик за обољења попут дијабетеса или штитасте жлезде. Срећом, код Слађане је прошло све баш онако како треба – објаснио је др Милошевић.

Храброст ове мајке помогла је и тиму лекара, те је др Дарку Вукојчићу, др Милошу Милошевићу и бабици Јелени Јанковић било лакше да се све заврши добро.

– Веома је важно да мајка сарађује са докторима. Беба је одмах по рођењу заплакала, добила је оцену 9/10, а мајка је кући отишла већ након два дана – казао је др Милошевић.

Слађана каже да ни она ни њен супруг Бобан након три бебе „џина“ нису сигурни како би се снашли да се Теодора родила са просечна три килограма…

Најмања бенкица број 74, Теодора рекордер у односу на брата и сестре

Иако бебе када се роде обично носе одећу величине 56, сва Слађанина деца „ускочила“ су у број 74. Теодорини претходници, један брат и две сестре, такође су били рекордери одмах по рођењу.

– Душана сам родила јако млада, имала сам само 18 година. Он је био тежак пет килограма и 250 грама. Следећа, Катарина, рођена је 2008. и са четири килограма и 200 најситнија је беба у нашој породици. Милица је рођена 2016. године и тежила је пет килограма и 500 грама. И, наравно, шампион је Теодора са пет килограма и 600 грама – кроз смех прича мама Слађана.

Андриана Јанковић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо