СУТРА ПАРАДА ПОНОСА: Шетњу „отвара“ почасна кума Мирјана Карановић | Жиг Инфо

СУТРА ПАРАДА ПОНОСА: Шетњу „отвара“ почасна кума Мирјана Карановић

Београдска Парада поноса 2016. биће одржана сутра, а манифестација која промовише права и једнакост ЛГБТ заједнице почеће тачно у подне шетњом са Трга Славија

Београдска Парада поноса 2016. биће одржана сутра, а манифестација која промовише права и једнакост ЛГБТ заједнице почеће тачно у подне шетњом са Трга Славија.

Према најавама организатора прилаз Тргу Славија биће могућ са наруквицама које ће на четири улаза делити волонтери Параде поноса.

Улазак на Параду поноса биће могућ са Зеленог венца (из Призренске улице), код зграде Генералштаба (угао Кнеза Милоша и Немањине улице), код Правног факултета (угао Београдске и Булевара краља Александра) и са Трга Славија (за оне који долазе из правца Булевара ослободења, Мекензијеве, Делиградске и околних улица).

Параду ће „отворити“ почасна кума глумица Мирјана Карановић, а затим ће почети шетња од Славије до Трга Републике, која ће на кратко бити прекинута минутом тишине код споменика родољубима на Теразијама.

Минутом тишине учесници Прајда желе да изразе солидарност са ЛГБТ заједницом у Турској у којој је прошле и ове године забрањено одржавање параде. Биће одата и почаст брутално убијеној транс особи и активисткињи Ханде Кандер.

Парада поноса завршава се на Тргу Републике где ће се учесницима обратити бројне јавне личнсти, представници локалних и медјународних организација за људска права, а планиран је и музички програм у којем ће наступити Наташа Беквалац, Бојана Стаменов и ДЈ-а Вања Бурсаћ.

За праћење Параде поноса акредитовано је више од 400 медијских екипа из земље и иностранства.

Бета/Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

НОВИНЕ ОД 1. СЕПТЕМБРА Униформе и за оне који их нису хтели, а много тога мораће да УЧЕ И НАСТАВНИЦИ

Нови, односно “редизајнирани” предмети, униформе и увођење електронског дневника, само су неке од новина које очекују ђаке и наставнике у новој школској години. Коментари Коментари