СВЕ СЕ ОВО ОДАВНО ОТЕЛО КОНТРОЛИ, ДЕЦА САДА НАМЕРНО НЕСТАЈУ: Нова бизарна игрица кружи интернетом! Родитељи, пазите на своје тинејџере, ово ће вам направити ПАКАО од живота! | Жиг Инфо

СВЕ СЕ ОВО ОДАВНО ОТЕЛО КОНТРОЛИ, ДЕЦА САДА НАМЕРНО НЕСТАЈУ: Нова бизарна игрица кружи интернетом! Родитељи, пазите на своје тинејџере, ово ће вам направити ПАКАО од живота!

Нова опасна игра појавила се на друштвеним мрежама, а она подразумева да тинејџери оду од куће на минимум 48 сати, како би забринути родителији пријавили њихов нестанак!

Друштвене мреже опет су се показале као погодно тле за развијање опасних трендова, поготово код оних који су још недовољно зрели да их користе. Како је објашњено, циљ је да дете нестане из куће довољно дуго да нестанак буде пријављен, а што је дуже одсутно и што се родитељи више нервирају, добиће више бодова.

„Колико сам информисана, по интернету је актуелан неки ’48 сати изазов’, који тинејџери ‘играју’, па оду од куће, не би ли се пријавио њихов нестанак. Молим вас, скрените пажњу (деци) колика је то глупост, да не траумирају родитеље и да не дају манијацима простора да неко стварно нестане“, пише у објави упозорења на Фејсбуку, која се проширила и на другим мрежама.

Правила

Правила игре охрабрују дете да побегне од куће и нестане на два дана. Овај болесни вирални тренд такође даје додатне поене за сваку објаву на друштвеним мрежама док детета нема.

Дакле, пожељно је да родитељи и пријатељи буду ван себе и да објављују забринуте поруке и моле за помоћ како би пронашли своје дете. Када испуне задатак, деца се враћају кући, а родитељи, срећни што им је дете живо, прелазе преко свега.

Постоји годинама

Упозорење о овој игри почело је да кружи интернетом још у октобру 2017, а по свему судећи овај бизарни и опасни изазов поново постаје популаран. Још тада је писано о случајевима деце која су у иностранству нестајала услед „играња“ овог изазова. Међутим, према одређеним наводима, у питању је варијација игре која је пре неколико година постојала у западној Европи, а која је трајала 72 сата.

– Ако је ово тачно онда објасните својој деци да овакве ствари нису зај***ција и да врло лако може да се деси да неко дете нестане због овог идиотизма. Да не говорим о малим местима где би могло доћи до недостатка људства или ресурса, што би лако проузроковало озбиљну трагедију – написао је један корисник друштвених мрежа.

Да ли и то опасна игра Момо?

Како је неко објаснио, деца то не раде само из шале, него им стижу претеће поруке, да то морају да учине.

 

Поруке садрже слику жене „из хорор игрица“, а ако се успротиве, биће кажњени. Међутим, ово објашњење алудира на игру Момо, а за сада случај ове конкретне игре још није регистрован код нас.

M.M  Курир.рс/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо