Тек 2016. селе „Бубањ поток“? | Жиг Инфо

Тек 2016. селе „Бубањ поток“?

Касни почетак измештања наплатне рампе ка петљи Врчин. Прво завршетак експропријације земљишта, па – радови

НАЈАВЉЕНА селидба београдске наплатне станице „Бубањ поток“, на којој је овог лета забележен рекордан број пролазака возила, неће почети као што је најављивано пре јесени, чак ни пре 2016. године, па ће извођачи радова имати мање од девет месеци да обаве посао.

Поводом измештања наплатне станице, у „Путевима Србије“ кажу да је целокупна пројектна документација завршена.

– Експропријација земљишта потребна за изградњу наплатне станице „Бубањ поток“ је у току. Завршетак је планиран за крај 2015. године, после чега ће моћи да почну грађевински радови – објашњавају путари.

Предвиђено је да наплатна рампа „Бубањ поток“ буде померена јужно од постојеће петље Врчин, у складу са просторним планом инфраструктурног коридора ауто-пута Е-75 деоница Београд – Ниш, који предвиђа укрштање обилазнице око Београда са ауто-путем.

Померање је убрзала изградња првог продајног центра „Икее“ у Србији. Ова робна кућа добила је локацијску дозволу за изградњу код Бубањ потока. Према Меморандуму о сарадњи, који су почетком октобра прошле године представници Владе и града Београда потписали са „Икеом“, крајњи рок за измештање рампе је септембар 2016.

ЗА ДАН ПРОШЛа су 61.524 ВОЗИЛА

ОВОГ лета, од 1. јула до 25. августа кроз наплатну станицу „Бубањ поток“ прошло је чак 2.558.554 возила. Према подацима „Путева Србије“, прошлог викенда био је повећан интензитет саобраћаја, али није оборен рекорд с почетка месеца, када су само првог дана августа прошла 61.524 возила.

НИ „ИКЕА“ НЕЋЕ БИТИ НА ВРЕМЕ

КАШЊЕЊЕ у измештању рампе „Бубањ поток“ могло би да доведе и до померања рока за отварање робне куће шведске „Икее“ у Београду најављено за крај 2016. Наиме, инвеститор је својевремено предочио да изградња продајног центра не може да почне док се наплатна станица не премести.

Н. ВУКИЋ    Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Дуг за комуналије важи годину дана!

У којем року, према важећем закону, застаревају дугови грађана за комуналне услуге: О застарелости се суд не изјашњава, осим ако тужени то не захтева Уколико ...