ТЕРМОВИЗИЈСКЕ КАМЕРЕ СНИМАЈУ ДЕПОНИЈУ Пожар у Винчи угашен после месец дана | Жиг Инфо

ТЕРМОВИЗИЈСКЕ КАМЕРЕ СНИМАЈУ ДЕПОНИЈУ Пожар у Винчи угашен после месец дана

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је јуче да је пожар на депонији „Винча” угашен, те да ће се у наредном периоду системом термовизијских камера пратити да ли има још жаришта у унутрашњости депоније. Он је захвалио свим надлежним службама које су учествовале у гашењу пожара и истакао да је урађен велики посао.

– У овом тренутку више нема ни пожара ни дима. Уложен је огроман напор који је подразумевао укључивање великог броја служби, а наставићемо да пратимо ситуацију на терену с обзиром на то да су напољу високе температуре. У гашењу пожара утрошено је око 65.000 кубика земље, а пожаром је било захваћано подручје од око 20 хектара. У наредном периоду ћемо користити термовизијске камере како бисмо снимили да ли има још жаришта у унутрашњости депоније – истакао је градоначелник.

Он је додао да је системско решење за депонију у Винчи проналажење приватног партнера који би постојећу депонију затворио и направио фабрику за претварање отпада у топлотну и електричну енергију. Процењена вредност инвестиције је 300 милиона евра, а комплетан износ обезбедиће приватни партнер.

 

(beoinfo)

Коментари

Коментари


Препоручујемо