ТОТАЛНИ ОБРТ Са 34 падамо на 20, очекују се пљускови, олуја и град, а ево када ће ОПЕТ БИТИ ЛЕПО | Жиг Инфо

ТОТАЛНИ ОБРТ Са 34 падамо на 20, очекују се пљускови, олуја и град, а ево када ће ОПЕТ БИТИ ЛЕПО

Након тропских дана и температура и до 34 степена Целзијуса, у недељу стиже право освежење уз пљускове, грмљавину и драстичан пад температуре, па ће тако у понeдељак температура бити за чак 14 степени нижа него данашња – у већем делу земље прогнозирано је маскималних 20 степени првог радног дана следеће недеље.

Наговештај захлађења стиже већ данас у поподневним сатима када ће доћи до развоја облачности, а према најавама Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), понегде су могући и пљускови. До тада ће у Србији бити претежно сунчано и топло време.

Beograd

Субота – топло, али ветровито

Сутра ће дуваће ветар слаб и умерен ветар, у кошавском подручју и планинским пределима источне Србије, повремено јак, јужни и југоисточни.

Јутарња температура биће сутра од 13 до 22 степена Целзијуса, а највиша дневна од 30 до 34 степена, док ће се у Београду кретати од 22. до 33. подеока.

Novi Sad

Недеља и – пад температуре, град, олујни ветар и обилни пљускови

Међутим, након тропских дана већ у недељу нам стиже право освежење са пљусковима који ће најпре захватити северозапад Србије.

Paklene vrućine pa hladan tuš

– Јутро и преподне ће бити сунчани у већем делу земље. Међутим, понегде се већ у току јутра очекују падавине на крајњем северозападу које ће се постепено захватати и остале делове земље. Средином дана очекује се наоблачење и захлађење са пљусковима и грмљавином, као и са појачаним северозападним ветром – каже метеоролог Ђорђе Ђурић из „Wеатхер2Умбрелла“.

На територији целе Србије постоји опасност од појаве града, олујног ветра и обилних пљускова, али „сама локација ће бити позната тек сат или два раније“.

– Очекује се осетан пад температуре која ће се кретати око 22 степена у просеку на северозападу, али ће на југоистоку Србије она ипак ићи и до 33 степена Целзијуса – додаје Ђурић.

Kragujevac

У понедељак још ниже температуре

Сличне временске прилике очекују се и у понедељак, тако да ће осим пљускова и грмљавине просечна температура бити око 20 степени на територији целе земље.

Лепе вести од уторка

За све оне који желе да још мало уживају у лету, добре вести стижу већ у уторак.

– У уторак се очекује пораст температуре и више сунчаних интервала. Локално је могућа појава пљускова са грмљавином, али ће углавном бити топлије – објашњава наш саговорник.

Niš

У среду престанак прадавина

Како додаје, прави пораст температуре наступиће већ у среду када се очекује потпуни престанак падавина, топлије и сунчано време са просечном дневном максималном температуром до 30 степени Целизјуса.

И екстрмна завршница

– Лепи летњи авугстовски дани, без екстремних температура обележиће крај овог месеца – закључује Ђорђе Ђурић.

Сузана Луковић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо