ТРАГЕДИЈА У ЛЕШТАНИМА Човек изгорео у гаражи извлачећи запаљени аутомобил | Жиг Инфо

ТРАГЕДИЈА У ЛЕШТАНИМА Човек изгорео у гаражи извлачећи запаљени аутомобил

Београђанин Драган Ј. (64) погинуо је у пожару који је избио јуче у његовој гаражи у Улици Живка Казанџића у Лештанима, сазнаје „Блиц“.

– Примили смо позив у 13.33 да је пожар избио у гаражи у којој се налазила и лимарска радионица. Човек није давао знаке живота – кратко нам је само потврђено из ватрогасне службе.

У Хитној помоћи наводе да су по доласку на лице места могли само да констатују смрт несрећног човека.

– Када је наша екипа стигла, није могло ни да се приђе гаражи, а ватрогасци су покушавали да угасе пожар. Човек је тада већ био мртав – речено је „Блицу“ у Хитној помоћи.

Према првим информацијама, у пожару је потпуно изгорео и аутомобил у гаражи, пожар је локализован, а узрок се још утврђује.

Пожар је избио у гаражи, а Драган је покушавао да извуче запаљени аутомобил и спречи да се ватра пренесе на остатак куће/ФОТО: Д. МИЛЕНКОВИЋ / РАС СРБИЈА

– Драган је био у башти иза куће када је из гараже почео да избија дим. Пошто је радио са апаратом за варење, претпостављам да га је оставио да се угрје… Док смо стигли, ватра је већ захватила његов аутомобил, „фијат панду“, а он је улетео унутра и покушао да угаси пожар противпожарним апаратом – прича Стефан Патрић, први комшија који је покушао да помогне у гашењу.

Патрић прича да су га он и остале комшије које су се окупиле дозивале и молиле да изађе из гараже, али да је он покушавао да изгура запаљени аутомобил да се ватра са њега не би пренела и на кућу.

Стравичан призор након пожара/ФОТО: Д. МИЛЕНКОВИЋ / РАС СРБИЈА

– Молио нас је да изгурамо ауто у шуму преко пута да му не би изгорела кућа. Ми смо му викали да не можемо и да изађе. Чули смо јауке и сви смо му викали да бежи јер је унутра имао боце које би могле да експлодирају… Тада су дошли ватрогасци. У први мах нису могли да га пронађу. Пошто је кроз гаражу могло да се уђе у кућу, понадао сам се да је побегао, па сам га тразио… На крају су га насли у том каналу у гаражи – прича Патрић.

Ј. А. , Н.Г., Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо