ТРЕСЛА САМ СЕ ОД ПОРУКА КОЈЕ МИ ЈЕ ПЕДОФИЛ СЛАО! ТРЧАЛА САМ ДО ПОЛИЦИЈЕ! Случај младића који је тражио слике голе бебе ТРЕСЕ КРАГУЈЕВАЦ! | Жиг Инфо

ТРЕСЛА САМ СЕ ОД ПОРУКА КОЈЕ МИ ЈЕ ПЕДОФИЛ СЛАО! ТРЧАЛА САМ ДО ПОЛИЦИЈЕ! Случај младића који је тражио слике голе бебе ТРЕСЕ КРАГУЈЕВАЦ!

Педофил Марко Росић из Крагујевца, који је преко Фејсбука слао застрашујуће поруке једној жени из Крушевца тражећи голе слике њене бебе, ухапшен је и одређено му је задржавање од 48 сати под оптужбом да је починио кривично дело полног узнемиравања.

Како сазнајемо, крагујевачка полиција је још у уторак увече извршила претрес у Росићевој кући.

– Вече пре него што су поједини медији објавили ову причу, полиција је добила пријаву о овом случају и у рекордном року су нашли Марка у једном селу код Крагујевца и одузели му рачунар и телефон. То је послато на вештачење у Тужилаштво за високотехнолошки криминал. Марко се није представљао под лажним именом, нити је користио туђе слике. Свој профил је угасио када је прича почела да се шири по друштвеним мрежама. Према првим проценама, он је особа која од детињства има озбиљне сметње у развоју и особа са посебним потребама. Истрага је у току, он је ухапшен и одређено му је задржавање од 48 сати – саопштио је МУП.

Тужилац Слободанка Раковић изјавила је за Курир да је реч је о болесном човеку са сметњама у развоју.

– Нажалост, није пронађена особа којој је слао поруке. Уколико се она јави, М. Р. може да добије пријаву за узнемиравање – рекла је Раковићева.

Јавност је на овог човека упозорио Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, који је и објавио скандалозну преписку.

– Нажалост, тај случај уопште није усамљен, у последње време их је било доста, с тим што фондација није објављивала преписке на друштвеним мрежама. Мајка која нам се јавила добила је страшне поруке, много увредљиве и за њу и за дете. Зато апелујем на родитеље да на друштвеним мрежама не објављују слике своје деце која су нага. У тренутку када се постави иједна фотографија нагог детета, знајте да за сат времена та иста фотографија буде продата неким педофилским порталима. То одговорно тврдим – изјавио је Игор Јурић.

Да подсетимо, Марко Росић је једној корисници Фејсбука слао поруке у којима јој признаје љубав, али и преклиње за обнажене слике њене мале ћеркице. „Ја знам да је она беба, али желим да је видим голу. Да ли могу да те позовем кад купаш малецку? Сликај ћеркицу малу и пошаљи ми једну слику како је гола“, само су неке од порука која је ова корисница Фејсбука добијала, а које су згрозиле вероватно сваког ко их је видео.

МАЈКА БЕБЕ

Тресла сам се од његових порука

Жена која је добијала ове језиве поруке на Фејсбуку испричала је да је прво помислила да се неко шали, али да га је одмах пријавила полицији, као и да је сада затечена изјавом да надлежни нису могли да је пронађу.

– Одмах сам схватила да се нико не би шалио на такав начин. Исто вече сам позвала СУП у Крушевцу и питала их шта да радим. Рекли су ми да дођем ујутру и пријавим случај. Никада ми није био пријатељ на Фејсбуку. Поруке ми је послао у четвртак увече и слао их је сваког дана све док нисам на свом профилу објавила исте. Верујте ми да сам трчала до полиције, хтела сам што пре да све пријавим. Од његових порука ми није било добро. Тресла сам се. Помислила сам колико дуго је он уопште гледао мој профил, а никада нисам објавила слику нагог детета.

Имам једино фотографију с мора где она носи пелене, али ми је профил закључан и он је могао да види само поједине објаве – рекла је ова жена, која је преживела агонију, и додала да су јој у полицији рекли да га не блокира због даљег тока истраге.

– Тек пошто се ангажовао Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, коме сам се такође обратила, контактирали су са мном из Београда. Речено ми је да им поново напишем пријаву и да је пошаљем мејлом. Рекли су ми и да ће за дан или два доћи да разговарају са мном. Сматрам да, без обзира на здравствено стање особе од које сам добила оне страшне поруке, не постоји ништа што му даје за право да то чини – поручује Крушевљанка.

Курир.рс/Блиц Јелена Пронић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо