ТРИМ СТАЗА У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ У ГРОЦКОЈ Кошта колико и плато-МИЛИОНЧЕ | Жиг Инфо

ТРИМ СТАЗА У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ У ГРОЦКОЈ Кошта колико и плато-МИЛИОНЧЕ

Како су јавили из Инфо службе општине Гроцка, јуче је свечано отворена прва Трим стаза на територији Градске општине Гроцка у дворишту Средње школе у Гроцкој, у оквиру пројекта „Нова енергија младости“, удружења грађана „Реално размишљање – Центар младих Гроцка“.

 Стаза је дуга 300 метара , а у оквиру Трим стазе постављено је и осам справа за вежбање, ап рема речима председника општине Гроцка, Стефана Дилберовића,  вредност овог пројекта је милион и триста хиљада динара , а општина је финасирала 500 хиљада динара.

СТАЗА V.S  ПЛАТО

У јулу месецу 2013, године, у оквиру пројекта „Урбани џеп“поплочан је већи део испред споменика „Илије Гарашанина“ у Гроцкој. По тадашњим речима надлежних из општине Гроцка, милион динара је отишло за овај пројекат. Та изградња парка радила се у оквиру пројекта „Урбани џепови Београда“. Овај пројекат се бавио запуштеним градским просторима, у циљу анимирања локалне заједнице на његовом уређењу и одржавању на принципима одрживог развоја. „Урбани џепови Београда“ је био студентски пројекат настао још 2008. године. Покренули су га студенти пејзажне архитектуре и хортукултуре, Шумарског факултета у Београду, у потрази за знањем, професионалним искуствима и жељи да пејзажну архитектуру представе грађанима Београда.

Новац за овај пројекат је годину дана пре изградње дат, тада већ претходном руководству, а како су изјављивали садашњи , он је потрошен ненаменски. С друге стране, иако је новац дат тада од стране Града, општина Гроцка је тврдила да она финансира парк.

ФИНАНСИРАЊЕ ТРИМ СТАЗЕ

Пројекат „Трим стаза“ је финансиран од стране Нафтне индустрије Србије у оквиру јавног конкурса „ Заједнице заједно“, а уз подршку Града Београда, а финансијски и координационо пројекат је партнерски подржала Градска општина Гроцка преко Канцеларије за младе општине Гроцка, а у сарадњи са Средњом школом Гроцка.

ФОТО: ГО Гроцка

ДИЛБЕРОВИЋ СИГУРАН ДА ЋЕ ВЛАДАТИ ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

– У претходној години урадили смо пет теретана на отвореном,а план нам је да се оне поставе у сваком насељу. Годинама ништа није улагано и када смо дошли на власт затекли смо само два дечија паркића на целој општини.

ФОТО: ГО Гроцка

Успели смо да у већини места израдимо паркиће за децу, а у школама смо обезбедили и видео надзор како бисмо осигурали безбедност деце. На крају четворогодишњег мандата могу рећи да сам задовољан оним што смо урдили и сигуран сам да ћемо у наредних четири године, уз подршку и поверење грађана, наставити да радимо и инвестирамо у нашу општину- истако је председник Дилберовић поводом отварања Трим стазе у Гроцкој.

 

За Жиг Инфо

Жељко Маторчевић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ДРУЖЕЊЕ СВА ДРУГАРА Градоначелник Лесковца посетио Тому Николића у Бајчетини (ВИДЕО)

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је председника Србије Томислава Николића у недељу на његовом имању у Бајчетини, а фотографије њиховог „дружења“ објављене су на Фејсбук ...