ТУГА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА Млада мајка родила четврто дете, па преминула у болници | Жиг Инфо

ТУГА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА Млада мајка родила четврто дете, па преминула у болници

Милица Вученов (25) из Сремских Карловаца преминула је непуна три дана након што је на свет донела здравог дечака у новосадском породилишту Бетанија прошле недеље, 20. новембра, пошто јој је услед велике борбе стало срце.

Ова мајка, оставила је иза себе мужа, два дечака, девојчицу и здраво новорођенче. Милици је након четвртог порођаја, док је лежала у породилишту са бебом нагло позлило, али лекари, иако су се борили за њен живот, ништа нису могли да ураде.

Како су рекли из Клиничког центра Војводине, Милица је 15 година лечена од срчаних болести, а боловала је и од дијабетеса.

Храброст ове мајке, да иако болесна, издржи трудноћу и роди дете подигла је Новосађане који данима на друштвеним мрежама говоре о овоме случају и почињу да сакупљају помоћ за њеног супруга Игора и малишане.

Поруке подршке, дивљења и туге оних који су је познавали, али и оних који нису ових дана је на стотине. Познаници пишу, диве јој се што је успела да роди здраво дете, док њен супруг Игор који се једва опоравља од великог губитка још увек не може да дође себи.

Он за „Блиц“ каже да их погодила велика трагедија, али и да на порођају ништа није слутило на овакав крај.

– Порођај је трајао 14 сати, радовали смо се, све је ишло како треба, а онда је ми само јављено да је преминула. Милица је остала у породилишту након порођаја, зато што је дете имало температуру – прича Игор и додаје да нису знали да је трудноћа рижична.

– Имала је задебљале срчане залиске, али нама нико није рекао да би овако нешто могло да се деси, прекинули би трудноћу да смо знали – прича Игор.

Додаје да је беба здрава и да лепо једе, а је он преузео бригу о дечаку о дечаку од осам година, ћеркици старој три године, сину мало старијем од годину дана и бебици старој свега неколико дана.

Игор каже да су му се многи јавили да му помогну, пошаљу пелене, храну, потрепштине за бебу.

– Таква је била и моја супруга, стално је помагала другим мајкама, све што су наша деца прерасла давали смо другима – каже Игор.

Он додаје да је тек пре недељу дана почео да ради, али да неће изгубити посао, јер је власник фирме у којој ради разумео његову ситуацију.

– Не морам да долазим на посао, али помоћ нам ипак треба, четворо деце није мало – каже Игор и додаје да му подршка других много значи.

Цела болница скочила да је оживи

Из Клиничког центра Војводине за „Блиц“ су рекли да дубоко саосећају са породицом преминуле, а казали су да је у покушајима да Милица преживи учествовао читав тим лекара.

– Моментално се приступило свим мерама кардио-пулмоналне реанимације, учествовао је дежурни анестизиолог-реаниматолог, гинеколог и комплетна пратећа медицинска екипа. Упркос примењеним мерама кардио-пулноналне реанимације медицинских екипа Клинике за гинекологију и акушерство и Института за кардио-васлукарне болести у Сремској Каменици морали смо да констатујемо смрт- наводе из КЦВ.

Помозите Игору и малишанима

Ко може и жели да помогне Игору и његовим малишанима то може да учини уплатом на број рачуна 105-0000408152508-83.

Милош Станић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо