„ТУЖИБАБА СИМА“ Председник Гроцке тражи одштету од милион и двеста динара | Жиг Инфо

„ТУЖИБАБА СИМА“ Председник Гроцке тражи одштету од милион и двеста динара

Председник ГО Гроцка и председник ОО СНС-а Драгољуб Симоновић поднео је тужбу Вишем суду у Београду против Медијског центра „Жиг Инфо“ и главног и одгворног уредника Жељка Маторчевића.

У тужбеном захтеву тражи одштету у укупном износу од 1 200 000 (милион и двеста хиљада) динара.

Председник Гроцке тужбу је однео због три текста које је Жиг Инфо објавио. Први текст, за којег Симоновић наводи да је у целости неистинит јесте УЛТИМАТУМ ЗА СИМОНОВИЋА? Хоће ли се променити председник Гроцке.

За тај текст за Симоновића је спорно то што је, како је навео, таргетиран као бахат као и да се износе неистините да су против њега покренуте кривичне пријаве. Симоновић даље, између осталога, наводи да он никада није осуђиван и да нису покренуте никакве кривичне пријаве против њега. Због тог текста Симоновић тражи одштету у висини од 400 000 динара због претпрпљених душевних болова  и због повреде части и угледа.

Други текст за којег је председник Гроцке поднео тужбу јесте текст „РЕКЕТАШ Председник Гроцке хтео да поткупи извршитеља“

Како је навео Симоновић, овај текст је у потпуности неистинит и због повреде части, угледа и интегритета нанета је лична штета његовом личном статусу и угледу те је опет затражио 400 000 динара одштете.

Трећи текст који је засметао председнику Гроцке Драгољубу Симоновићу јесте текст „ЕКСКЛУЗИВНО- ДА ЛИ ВУЧИЋ ШТИТИ СИМОНОВИЋА?! Грађанин послао премијеру допис о малверзацијама у Гроцкој“. Како наводи Симоновић, објава наведеног писма не би била спорна да је Жиг Инфо пре објављивања проверио истинитост и  потпуност информација које су у том писму садржане или да су макар оградио у ауторском делу текста од њега. Симоновић и због овог текста, због преттрпљених душевних болова, због повреде части и угледа тражи наднокнаду штете у износу од 400 000 динара.

На крају тужбе, тражи се пресуда  да Медисјки центар „Жиг Инфо“ и Жељко Маторчевић исплате, на име нематеријалне штете због повреде угледа и части, настале објављивањем текстова на сајту „, Жиг Инфо“ укупан износ од 1 200 000 динара, са затезном каматом плус трошкове парничног поступка.

 

ЕЖИ

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо