У 1.700 ШКОЛА У СРБИЈИ УВОДЕ СЕ УНИФОРМЕ: Само још није јасно КО ЋЕ ДА ИХ ПЛАЋА! | Жиг Инфо

У 1.700 ШКОЛА У СРБИЈИ УВОДЕ СЕ УНИФОРМЕ: Само још није јасно КО ЋЕ ДА ИХ ПЛАЋА!

Могуће је да то финансирају школе, општине или локалне самоуправе, али је могуће и да их плаћају родитељи

Ђаци у више од 1.700 основних и средњих школа у Србији од септембра ће носити ђачке униформе.

Анкета коју је министарство спровело у 3.500 српских школа показала је да више од половине жели да врати униформе, пише Информер. Свака школа одлучиваће независно да ли ће униформе куповати из свог буџета или ће их набављати родитељи. Кад је реч о изгледу униформи, о њему ће одлучивати и сами ђаци.

Иначе, о поновном увођењу униформи изјашњавали су се ђаци и њихови родитељи. Повратак униформи у школе је иницијатива Министарства просвете, у којем сматрају да су оне корисне за школство.

Све школе ће до краја године донети званичну одлуку о овом питању. Школе у Зајечарском округу су расписале конкурс на којем ће ђаци сами давати идеје и осмишљавати креације за дечаке и девојчице.

За сада није познато како ће се униформе куповати. Могуће је да то финансирају школе, општине или локалне самоуправе, али је могуће и да их плаћају родитељи – кажу у министарству.

Еспресо.рс

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Mladić teško povređen u tuči

Kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći za 021.rs, njihove ekipe intervenisale su oko 23.30 časova kod kružnog toga u Veterniku. Mladić je zadobio teške povrede ...