У центру Ужица осликан мурал са портретима погинулих пилота | Жиг Инфо

У центру Ужица осликан мурал са портретима погинулих пилота

На једном од зидова који окружују паркинг на месту некадашње поште у најстрожем центру Ужица освануо је огроман мурал на коме су осликани портрети тројице пилота југословенске ратне ескадриле који су 1999. погинули у борбама са НАТО ловцима.

На графиту који димензијама и умешношћу привлачи пажњу Ужичана. насликани су пилоти Слободан Перић, Зоран Радосављевић и Миленко Павловић у летачким униформама.

У плавој позадини која симболизује небо, са нијансама црвене и беле које употпуњују српску тробојку, насликана су и три авиона.

Испод су исписани и стихови песме “Срце хероја заувек живи, не могу да убију”, 1999. – као година бомбардовања, а затим и посвета “Да се не заборави”. Ту је и “потпис” групе аутора – БУНТ.

На паркингу где је исцртан мурал налазила се пошта коју са земљом сравниле НАТО бомбе.

В. Лојаница    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Изложба ПОРТРЕТИ у Ранчићевој кући: Отварање групне изложбе радова младих аутора из Србије, петак 4. септембар у 19 часова

У петак 4. септембра 2015. године у 19 часова отварање групне изложбе радова под називом ,,Портрети“ аутора Бојане Мицић, Милице Лилић, Миљане Савићевић и Марка ...