„УГУШИЋЕ СЕ БЕБА, ОТВОРИТЕ ВРАТА“ Возач на линији 601, после жестоке свађе, „КИДНАПОВАО“ ПУТНИКЕ (ВИДЕО) | Жиг Инфо

„УГУШИЋЕ СЕ БЕБА, ОТВОРИТЕ ВРАТА“ Возач на линији 601, после жестоке свађе, „КИДНАПОВАО“ ПУТНИКЕ (ВИДЕО)

Возач аутобуса на линији 601 ушао је у уторак у вербални окршај са путницима након наглог кочења у Сурчину, а потом затворио врата и одбио да било кога пусти напоље.

Снимак овог инцидента објавила је на друштвеним мрежама Павица Вељовић, која се и сама нашла заробљена у аутобусу са двогодишњим дететом. Возач, који је очито изгубио контролу над сопственим понашањем, надгласавао се са путницима у жучној расправи око тога ко је у праву. Неки су негодовали због кочења, неки само због његовог понашања, а било је и оних који су само желели – напоље.

– А сад би да изађеш, сад ти не смета кочење – казао је возач у једном тренутку господину који се налазио код предњих врата.

Недуго затим чуо се и глас Вељовићеве.

– Овде сам са бебом молим вас. Имам дете од две године овде – викала је она, док је једна од путница у паници рекла „Угушиће се беба“.

 

Неко је у том тренутку успео да отвори средња врата силом, а мајка је изашла са бебом док су путници наставили расправу заточени у возилу које је стајало на стајалишту.

На снимку се чује и како возач објашњава путницима да не може да брине о свима током вожње.

– Ово је саобраћај. Ја не могу да узмем и да вежем сваког посебно – викао је он.

Вељовићева објашњава како је дошло до овог инцидента.

– Прво кочење се десило пред месаром где мислим да му је неко излетео, кад су путници само затражили да стане, јер је једна жена пала и није се подизала. Тада је рекао: „Па шта ако је пала“ и почео је цео циркус. То је била агонија за коју се није знало како ће се окончати. Човек је просто пукао. Били смо уплашени и немоћни – прича Вељовићева.

Како каже, посебно ју је затекао наступ возача пред женама и децом, а сама је са собом носила бебу коју је чувала.

– Схватам да је неко толико бесан да ни то што сазнаје да има бебу у опасности не умањује његов бес, не допире му до срца и савести. Ослободио ме је дечак разваливши врата са спољне стране. Возач је остале пустио након десетак минута уз речи: „Марш напоље да вас не видим! И да нико није ушао унутра! Од овог трена аутобус је у квару.“ И наставио да вози – присећа се Вељовићева.

Како каже ова путница, случај је пријавила и превознику „Авала бус превозу“.

Матеја Бељан   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо