Уместо пацијената превозе џакове? | Жиг Инфо

Уместо пацијената превозе џакове?

Док лазаревачком Дому здравља недостају возила, санитетски комби се користи у приватне сврхе

ДОК у Хитној служби ДЗ Лазаревац кубуре са возачима, медицинска возила Завода за ендемску нефропатију се, по свему судећи, понекад користе и у приватне сврхе. Читалац „Новости“ послао нам је фотографију на којој се види санитетски комби ове установе у Улици Милице Стојадиновић Српкиње, из којег се истоварује грађевински материјал.

У Заводу за ендемску нефропатију тврде да нису упознати са случајем коришћења возила за обављање приватних послова.

– Спровешћемо истрагу и уколико се заиста докаже да је то тачно, возач ће бити суспендован – тврди директор др Ивко Марић. – Наша установа се, иначе, може похвалити одличним збрињавањем пацијената и реаговањем у ургентним случајевима.

Лазаревчани се жале да месецима уназад дуго чекају на интервенцију Хитне службе због мањка возила.

– Лекари морају да процењују који су случајеви приоритетнији, па се дешава да и по сат-два чекамо на превоз до Ургентног или Клиничког центра – каже Предраг Димитријевић.

И директор ДЗ Лазаревац нам је потврдио да ова медицинска установа кубури са возачима, али да нису одговорни за возила Завода за ендемску нефропатију.

– То су, наиме, два одвојена центра, наш оснивач је град Београд, а њихов Република Србија – рекао нам је директор ДЗ др Јован Милојевић. – Ми се трудимо да и са мањком особља покријемо све хитне случајеве у нашој општини и не знамо да ли се возила Завода користе и у приватне сврхе.

М. Љ. П.    Новости

Коментари

Коментари