УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ У Београду лије као из кабла, а поподне се тек очекују ЈАКЕ КИШЕ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ | Жиг Инфо

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ У Београду лије као из кабла, а поподне се тек очекују ЈАКЕ КИШЕ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Пљускови су у центру Београда почели су око 13.30 сати, а према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), у Београду, али и већем делу Србије нарочито по подне и у току ноћи пашће велике количине кише.

 

На подручју Војводине, Западне Србије, Подунавља и Браничева, углавном у другом делу дана и у току ноћи, очекује се већа количина падавина – више од 20 литара по квадратном метру за три сата, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

Слично упозорење издато је и за Београд, а иако је прогнозирана количина падавина мања од оне која је пала прошлог петка и тада изазвала прави колапс у граду, Београђани би свакако требало да се припреме за веће падавине, гужве у саобраћају и могуће стварање бара.

Велике гужве већ се стварају на ауто-путу од Новог Београда до Душановца, спорадично у оба смера.

Пљускови су у центру града почели већ око 13.30. сати.

Већ од сутра количина падавина требало би да се смањи, а од наредне недеље очекује нас отопљење. У наредним данима пљускови и грмљавина очекују се смао локално.

У Србији ће сутра бити умерено и потпуно облачно, местимицно са кисом и локалним пљусковима са грмљавином. После подне и крајем дана се очекује престанак падавина и постепено разведравање, најпре у северним крајевима.

Vračar

Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни, током дана понегде и јак. Јутарња температура од 13 до 17 степени, највиса дневна од 22 до 27 степени.

У Београду ће бити умерено и потпуно облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. После подне и крајем дана се очекује престанак падавина и постепено разведравање.

Kiša je već uzrokovala kolaps na Slaviji

Ветар углавном умерен, северозападни, током дана повремено јак. Јутарња температура око 17 степени, највиша дневна око 25 степени.

Vojvode Vlahovića

Главаш: Све екипе на терену

Према речима секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, Дарка Главаша, дежурне екипе јавних комуналних предузећа су на терену и за сада се не бележе већи проблеми узроковани падавинама.

– Све екипе су кренуле са радом 15-20 минута пре почетка кише, будући да смо упозорење РХМЗ-а добили између 10 и 11 сати јутрос, те се све одвија онако како смо и очекивали. Поједини делови града накратко су имали саобраћајних проблема током највећег интензитета падавина, али чим је пљусак ослабио и оне су постале проходне. Према подацима које тренутно имамо на територији града пало је око 20 литара кише, а најављено је да ће се она наставити до краја дана, док сутра очекујемо разведравање – казао је Главаш.

Trenutno stanje u Ulici Vojvode Vlahovića

Изгледи времена за Србију у наредних седам дана

Већи део периода претезно сунчано, само у недељу и понедељак у планинским пределима уз локални развој облачности ретка појава пљускова са грмљавином. Температура у постепеном порасту, у недељу и понедељак испод, а затим око и мало изнад просека за ово доба године који износи од 25 до 28 степени.

Расту и водостаји

Водостаји на Млави, Пеку, као и на Колубари са притокама биће у умереном порасту са могућношћу достизања упозоравајућих нивоа током 30. јуна.

Тањуг/Блиц  , М. Бељан

Коментари

Коментари


Препоручујемо