УЖАС НА СМЕДЕРЕВСКОМ ПУТУ У ГРОЦКОЈ Полицајац погинуо у потери, његов колега у тешком стању | Жиг Инфо

УЖАС НА СМЕДЕРЕВСКОМ ПУТУ У ГРОЦКОЈ Полицајац погинуо у потери, његов колега у тешком стању

Полицајац Ненад Стојадиновић је погинуо, а његов колега Владимир Радујко тешко је повређен док је још једна особа такође повређена у две одвојене несреће које су се догодиле на Смедеревском путу код Гроцке.

У две одвојене несреће које су се догодиле јутрос у кратком временском размаку и недалеко једна од друге погинула је једна особа, а више њих је повређено.

Прва несрећа догодила се око 05:30 сати када је возило ударило у камион за превоз хлеба. У овој несрећи погинуо је полицајац Ненад Стојадиновић, док је његов колега тешко повређен.

Остаци аутомобила у ком су били полицајци, Фото: Даница Ћурувија

У саобраћајној несрећи учествовало је једно полицијско возило и камион за развоз хлеба. Како сазнајемо, полицијски ауто се кретао из правца Београда. У питању је била полицијска потера, а полицајци су били у цивилу.

Како је саопштено из МУП-а, Ненад Стојадиновић радио је једанаест година у београдској полицији на најтежим и најсложенијима пословима.

„Часно и поштено борио се против криминала, а за пожртвовани и професионални рад више пута је награђиван. Пожртвовано, уз максимално залагање, учествовао је у хапшењима починилаца најтежих кривичних дела, често ризикујући и свој живот. Трагично је, професионално и предано обављајући свој посао, нажалост, настрадао“, навели су у сапштењу.

Министарство унутрашњих послова породици страдалог колеге изражава најдубље саучешће.

– Полицајци су јурили неке лопове, међутим пошто је коловоз био клизав, изгубили су контролу над возилом – препричавају ужасан догађај мештани општине Гроцка.

До несреће на Смедеревском путу дошло је током потере за два аутомобила, у којима су се налазили осумњичени за крађу возила. Том приликом ухапшена су двојица осумњичених, А.Ш. (18) и Д.Н. (29), а два украдена возила су пронађена, потврђено је из МУП-а .

– Наше екипе су изашле на терен и могле да констатују смрт једне особе, док су још две као тешко повређене превезене у Ургентни центар и тренутно су на одељењу реанимације – речено је из Хитне помоћи Гроцка.

Убрзо потом, недалеко од места ове несреће, на улазу у Гроцку из правца Београда, догодила се друга саобраћајка у којој је, према првим информацијама, више особа лакше повређено.

Како сазнаје Ало! аутомобил „голф 3“ наводно, крадени, слетео је у канал приликом мимоилажења са другим возилом.

Како незванично сазнајемо, међу учесницима несреће избио је и сукоб.

У спасавању преживелих и њиховом збрињавању учествовало је и возило ватрогасне екипе, док је Хитна помоћ интервенисала са три возила.

Сви повређени превезени су у Ургентни центар.

Смедеревски пут у оба смера био је затворен за саобраћај више од два сата.

 

ЕЖИ/Ало/Блиц

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо