ВАРЉИВИ ПОЧЕТАК МАЈА Ево до када ће падати ОБИЛНЕ КИШЕ, а када ће температура СКОЧИТИ ЗА 10 СТЕПЕНИ | Жиг Инфо

ВАРЉИВИ ПОЧЕТАК МАЈА Ево до када ће падати ОБИЛНЕ КИШЕ, а када ће температура СКОЧИТИ ЗА 10 СТЕПЕНИ

У наредних пет дана температура у Србији порашће за чак 10 степени, а од средине недеље у већини места преовладаваће претежно сунчано време.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), у понедељак и уторак биће умерено до потпуно облачно и свежије, местимично са кишом или краткотрајним пљусковима.

Ветар ће бити слаб и умерен, повремено и јак, западни и северозападни. Јутарња температура биће од 8 до 13, а највиша дневна од 13 до 20 степени.

Staje kiša

У Београду ће сутра бити променљиво облачно, повремено са кишом. Ветар слаб и умерен, повремено и јак, западни и северозападни са јутарњом температуром око 12, и највишом дневном око 17 степени. И у уторак се очекује променљиво облачно и свежије, местимично са кишом.

Разведравање

Међутим, од среде се време мења, тако да ће у већем делу земље бити суво уз разведравање, само на југу и истоку још ујутру и пре подне понегде са кишом.

Uskoro sunčano i toplije

У главном граду наредних дана температура ће постепено ће расти, да би се у петак, према прогнозама, попела на 26 степени. Слична ситуација је и са осталим већим градовима у Србији, од Новог Сада, преко Крагујевца, до Ниша.

За викенд наоблачење

Ипак, ту није крај кишама, јер ће у појединим местима доћи до локалног развоја облачности са редом појавом краткотрајних пљускова са грмљавином, углавном у планинским пределима.

Овако ће бити све до викенда, када се очекује и даље топло време, али и јаче наоблачење.

Лана Гедошевић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо