Вељко је када се родио био дуг 64 центиметра, а сада иста породица чека НОВОГ РЕКОРДЕРА | Жиг Инфо

Вељко је када се родио био дуг 64 центиметра, а сада иста породица чека НОВОГ РЕКОРДЕРА

Трогодишњи Вељко Симовић је у крагујевачком породилишту поставио рекорд кад су га бабице измериле као бебу дугу 64 центиметра, а ускоро би могао да добије конкуренцију – трудна мама Јелена (27) очекује нову принову рекордера.

Радости породице која је на принову жељно чекала тог 14. новембра 2014. није било краја. Али, беба, која се родила без царског реза, сасвим природно, била је необична – дугачка 64 центиметра, што у Крагујевцу до тада није забележено… Дечак је рођен као рекордер, 12 центиметара дужи од просека.

– Вељко још није напунио три године, али је и даље за нијансу напреднији од деце из своје генерације. Виши је, а прича и понаша се као дете од четири. Сада има 107 центиметара. Зна да броји до 20, на енглеском до десет. Лекари су нам рекли да је то сасвим природно. Али, све околности су се поклопиле да он буде висок. Мајка је здрава, имала је правилну исхрану, и природа је учинила своје – прича отац Александар Симовић.

Како додаје поносни тата, нису ни били свесни да је беба дугачка, јер им је Вељко био прво дете.

– Тек када смо га после месец дана одвели на контролу и када су га ставили поред других малих беба, видели смо да је за скоро целу главу дужи. После смо чули да су га у породилишту мерили два пута, за сваки случај, јер су мислили да су погрешили – присећа се тата.

Neopisiva sreća u porodici Simović dok čekaju da Veljko, mali džin, dobije i mlađeg brata

Мајка Јелена има 27 година, и опет је трудница. Требало би да се породи у новембру. Вељко једва чека да добије брата! Грли мајку, мази стомак, и прича приче беби која је још у стомаку… Спрема му ствари, своје играчке које ће да му поклони. Показује нам своје слике док је био беба, смеје се. Зна да ће ускоро сличан бити нови становник овог топлог дома.

– Лекари су нам рекли и да је ова беба која је у стомаку напреднија у односу на остале. Могуће је да ће и она поставити нови рекорд. Нико у породици није имао овако дугачку бебу. Смејемо се, али је истина да су деца била до сада код нас мала а дебела. А Вељко је, ето, дугачак. Када се родио, неколико дана је био савијен, као склупчан, јер је такав положај заузео у стомаку. Када се протегао, друге породиље су долазиле у нашу собу да својим очима виде „малог џина“ – кроз смех прича мама Јелена Симовић.

Вељка занимају највише лего коцкице. У стању је сатима да се игра и да слаже. Воли да се игра с децом која су старија од њега. Игра са његовим вршњацима му није занимљива. Једе све, али највише воли месо. Карактер му је чврст, и послушан је, али само цени лепу реч. Силу не трпи. Воли аутомобиле, отац га води на ауто-трке, којима се иначе и сам бави. Ужива у звуку јаких мотора.

У породици Симовић је Вељко дуго чекано дете. После више од деценије, он је прва беба. Сада је пред вратима друга. Срећа ове породице, где је тата шеф ауто-сервиса, мајка фризерка, а синчић „великан“ међу бебама, неописива је.

Шампионка из Нове Пазове

Ленка Миљачић, девојчица из Нове Пазове која је рођена у Земунској болници 29. августа, била је дугачка 65 центиметара. Тако је постала права мала шампионка. Родитељи Младен и Јелена нису до самог краја знали да ли су у питању близанци, али се испоставило да је беба једна, али крупнија… мала Ленка је тако постала једна од пет најдужих беба рођених у Србији.

Небојша Радишић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо